КМДА Київська міська державна адміністрація


13 січня 2018

«Маланка та Василь несуть добро усім» - в ЦСПК «Щасливе дитинство» святкували щедрий вечір

«Маланка та Василь несуть добро усім» - в ЦСПК «Щасливе дитинство» святкували щедрий вечір

13 січня, через тиждень після коляди, напередодні Нового Року за старим стилем, в приміщенні підліткового клубу «Бджілка» (вул. Тернопільська, 7-а) Централізованої системи підліткових клубів «Щасливе дитинство» з багатою кутею, скоромними стравами та цілим комплексом своєрідних ритуалів святкували Щедрий Вечір та свято Маланки - народне дійство, що прийшло до нас з глибокої давнини, і покликане виконувати магічно-заклинальну функцію відганяння злих духів і забезпечення врожаю та здоров’я.

Віншування, засівання, щедрування та привітання з Новим роком, різноманітні ігри та народні забави, що увібрали в себе національний колорит і менталітет нашого народу, створили незабутню атмосферу веселого свята, радісний, оптимістичний настрій для вихованців підліткових клубів і їх батьків.

Яскравий, веселий, святковий настрій створювався ще до початку розважальної програми, адже в клубі розгорнуто новорічно-різдвяну виставку дитячих художніх творів.

В ході свята всі присутні не лише познайомилися з народними звичаями і поринули у світ давніх традицій святкування, ставши учасниками різноманітних забав, але й посмакували смачними варениками, пиріжками і кутею. А солодкі подарунки від голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Володимира Олександровича Каретка стали приємним сюрпризом для діток і їхніх батьків.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.