Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошинській РДА проведено нараду щодо профілактики захворюваності на кір у районі (фото)

Опубліковано 11 січня 2018 року о 16:35
фото

Сьогодні о 14:00 в актовому залі Святошинської РДА відбулася розширена нарада представників районних закладів освіти, культури, соціального захисту населення, медичного обслуговування з питання захворюваності на кір серед дітей та молоді району.

Нараду проводила заступник голови Святошинської РДА Наталія Гусєва, участь у ній узяли начальник управління охорони здоров’я Кришталь Н.Ю., представники медичних закладів району, а також керівники закладів освіти,  естетичного виховання та підліткових клубів району.

Про ситуацію із захворюваності на кір серед мешканців району доповіла начальник управління охорони здоров’я Наталія Кришталь. Вона проінформувала присутніх про підвищену загрозу саме цього інфекційного захворювання й навела таку статистику: у місті Києві на цей день захворіло 54 дитини, у Святошинському районі – 4. Начальник управління охорони здоров’я наголосила на необхідності убезпечити від цього гострого висококонтагіозного вірусного захворювання дітей та молодь. Особливої уваги потребують діти, які перебувають у колективах, що підвищує ризик їх інфікування. Було запропоновано керівникам закладів освіти визначитися щодо кількості своїх вихованців, які бажають пройти вакцинацію/ревакцинацію проти кору. Після цього, за необхідності, створені медичні бригади на місцях проведуть відповідні щеплення дітей. Також начальник управління охорони здоров’я повідомила про те, що в районі достатньо вакцини і для вакцинації, і для ревакцинації, і вона є безкоштовною для дітей до 18 років.

До відома присутніх було доведено, що в ЦПМСД району до ліквідації загрози захворювання на кір кабінети щеплень працюють без вихідних.

Як зазначила заступник голови Наталія Гусєва, за результатами засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА було прийнято рішення провести цю зустріч задля вжиття запобіжних, профілактичних заходів з метою недопущення епідемії кору в районі. У столиці не оголошено карантин, а запроваджено запобіжні, профілактичні заходи з метою недопущення епідемії кору попередньо строком на 21 день. У зв’язку з цим рекомендовано обмежити проведення спортивних і культурних масових заходів.

«Для недопущення погіршення епідеміологічної ситуації із захворюваності на кір у районі рекомендуємо керівникам закладів, які відвідують діти, ужити всіх необхідних профілактичних, протиепідемічних заходів, у тому числі здійснити перевірки дітей на наявність у них відповідних щеплень та провести з батьками дітей, що не пройшли вакцинацію, роз’яснювальні бесіди щодо потенційної загрози кору як для їх дітей, так і для оточуючих, попередити батьків таких дітей про недопустимість відвідування ними місць великого скупчення дітей», - повідомила Наталія Гусєва.

По завершенні наради всім присутнім було роздано відповідні пам’ятки, у тому числі з рекомендаціями щодо особливого режиму утримання приміщень, а саме: дотримання температурного режиму, необхідності регулярного провітрювання приміщень та їх вологого прибирання із застосуванням  дезінфекційних засобів тощо.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux