Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Дотримання прав дитини в системі дошкільної освіти

Опубліковано 15 грудня 2017 року о 16:16
фото

14 грудня 2017 року в ДНЗ № 276 відбувся семінар для соціальних педагогів закладів освіти Святошинського району на тему: «Дотримання прав дитини в системі дошкільної освіти», який провела Совенко Лариса Петрівна, методист науково-методичного центру районного управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА в м. Києві.

У вступному слові Совенко Л.П. відзначила, що захист прав дитини на освіту, охорону здоров'я, достатній життєвий рівень є одним з найважливіших завдань нашої держави, адже ставлення до дітей, їхніх прав і свобод відображає рівень гуманності і цивілізованості суспільства. Сьогодні перед Україною стоять нові виклики: у зв'язку з ескалацією насильства і бойових дій у кількох регіонах держави життя дітей перебуває під загрозою, а також порушено права на освіту і охорону здоров'я.

Міжевич Тетяна Андріївна, завідуюча ДНЗ № 276, розповіла, що педагогічний колектив виконує завдання із забезпечення загального розвитку кожної дитини шляхом створення сприятливих умов для повноцінного навчання та життя дошкільника, реалізації його природного потенціалу (фізичного, соціального, психологічного тощо), прояву індивідуального обличчя дитини. У закладі створено сприятливі умови для особистісного становлення та творчої самореалізації кожної дитини, формування її життєвої компетентності.

Ботанова Ольга Володимирівна, музичний керівник ДНЗ № 276, презентувала колегам музикальну розвагу «Веселий калейдоскоп».

Шарапа Валентина Вікторівна, вихователь-методист ДНЗ № 276, представила на семінарі відео – презентацію на тему: «Правова освіта дошкільнят».

Шульгіна Вікторія Володимирівна, соціальний педагог ДНЗ № 276, поділилася досвідом роботи та продемонструвала відеофільм на тему: «Дотримання прав дитини в системі дошкільної освіти».

 У практичній частині семінару Вікторія Володимирівна ознайомила присутніх соціальних педагогів з фрагментами заняття на тему: «Мир і дружба – не дива, або знай свої права» та провела брейн-ринг на тему: «Великі права маленької людини».

Підбиваючи підсумки семінару, методист НМЦ Совенко Л.П. підкреслила, що саме дошкільна освіта є першою сходинкою в освітньому процесі. І чим раніше й ефективніше розвиватиметься людина в сучасному суспільстві – тим більших успіхів вона зможе досягти в майбутньому. У цей же час, саме права і мова дитини є важливим інструментом для отримання знань. Більше того, вченими доведено, що інтелект дитини, яка виховується не рідною мовою, значною мірою знижується. При цьому, для всебічного та гармонійного розвитку дитини потрібна сім’я, у якій формуються позитивні емоційні стосунки, забезпечуються догляд та виховання відповідно до віку, індивідуальних потреб і можливостей дитини, вибудовуються її світогляд та моральні орієнтири, формуються уміння та навички, необхідні для успішної соціалізації.

 

Джерело: управління освіти, молоді та спорту.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux