КМДА Київська міська державна адміністрація


14 грудня 2017

«Центр комунального сервісу» запроваджує технічні та юридичні консультації новоствореним ОСББ

«Центр комунального сервісу» запроваджує технічні та юридичні консультації новоствореним ОСББ

Комунальний концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС) комплексно розв’язуватиме проблеми об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. На базі сервісних районних центрів планується вирішувати питання, які будуть виникати у співвласників ОСББ. Про це йшлося на засіданні комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, участь у якому взяла генеральний директор «ЦКС» Катерина Саркісова.

«Ми зможемо надати новоствореним ОСББ повний юридичний супровід. Багатьом управителям необхідні додаткові консультації з питань документообігу, грамотного технічного обстеження будинків та перевірки комунікаційних споруд, планування ремонтних робіт, ефективного налагодження комунікації з керуючими компаніями тощо. Саме тому сервісні центри «ЦКС» візьмуть на себе всі ці консультаційні юридичні послуги», – зазначила Катерина Саркісова.

Зокрема, йдеться про те, що концерн «Центр комунального сервісу» побудує ефективний алгоритм вирішення питань мешканців Києва щодо повноцінного функціонування ОСББ. «ЦКС» візьме на себе функції консультування ініціативних груп співвласників багатоквартирних будинків щодо питань, де отримати інформацію про співвласників, як підготувати та провести загальні збори мешканців, як розробити статут новостворених ОСББ, як отримати ознаку неприбуткової організації.

Наразі передбачається 3-місячне безкоштовне обслуговування ОСББ та надання юридичних послуг, а згодом це буде помірна абонентська плата.

 

Джерело: КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.