КМДА Київська міська державна адміністрація


4 грудня 2017

З нагоди 14-річчя очільник району відвідав відділення реабілітації дітей (фото)

З нагоди 14-річчя очільник району відвідав відділення реабілітації дітей (фото)

4 грудня відділення соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва (вул. Чаадаєва, 3-А), яке нині святкує своє 14-річчя, відвідав голова Святошинської РДА Володимир Каретко разом із заступником голови Наталією Гусєвою. Також завітали помічники народного депутата України Олександра Третьякова аби привітати вихованців зі святом та відзначити подяками колектив відділення.

Адміністрація закладу ознайомила гостей з роботою відділення, у якому на сьогодні отримують послуги соціально-медичного та педагогічного характеру 80 дітей-інвалідів. Для кожного з них розроблено індивідуальний план реабілітаційної роботи, до якого входить і надання допомоги та консультацій батькам чи опікунам такої дитини. Заклад забезпечено сучасними меблями, спеціальними іграшками, необхідним реабілітаційним обладнанням, а саме: апаратами для пресотерапії, вакуумної та ударнохвильової терапії, терапевтичними кушетками, інгаляторами. Особливою гордістю є багатофункціональне дитяче обладнання «Альма», параподіуми, які допомагають розвивати рефлекторний механізм, що забезпечує функцію збереження рівноваги, встановлено шведську стінку та гірку, заняття на яких формують координацію рухів та розвивають глибоке дихання у дітей. Відвідувачів запросили до кабінетів психологів, логопедів та спортивної зали, запропонували оглянути групи, зокрема «Метелики» та «Сонечко».

У відділенні створено належні умови для засвоєння знань, умінь, навичок у дітей-інвалідів з метою підготовки їх до здобуття загальної середньої освіти. На сьогодні 36 дітей-інвалідів здобувають освіту у різних спеціалізованих навчальних закладах.

«Ми спостерігаємо у дітей великі позитивні зрушення. Завдяки реабілітаційним заходам діти, які пересувалися тільки на візку, сьогодні можуть ходити за допомогою ходунків, навчились тримати ложку, олівець та пензлик. У цьому заслуга фахівців відділення, які дають вихованцям впевненість у завтрашньому дні. Піклування про дітей-інвалідів дає додатковий шанс вихованцям відділення на повноцінне життя й реалізацію своїх мрій», - сказав Володимир Каретко, спілкуючись з колективом закладу.

Поважні гості пригостили підопічних відділення солодощами, натомість діти презентували шановним гостям власноруч зроблені подарунки і незабутню концертну програму.

Довідково: у 2017 році в закладі проведено капітальний ремонт приміщень, заміну всіх вікон та утеплення фасаду, крім того, здійснюється обладнання спеціалізованого майданчика.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.