Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

25 листопада - Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками

Опубліковано 24 листопада 2015 року о 12:43
фото

Офіційно Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатись він почав з 1981 року в пам'ять про трагічну загибель сестер Мірабаль, яких було вбито за наказом домініканського правителя Рафаеля Трухильо в Домініканській Республіці в 1960 році. 

В Україні 68% жінок (близько 18 млн.) зазнають знущань в сім’ї. Вони страждають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань, ґвалтувань та автомобільних катастроф разом узятих. 35-50% жінок, які потрапляють у лікарні з тілесними травмами – жертви домашньої тиранії. Частина постраждалих не звертаються до органів внутрішніх справ, боячись розголосу та помсти, а ті, що звернулись, не завжди отримують необхідний захист. Як виявляється, проблема давно вийшла за рамки тільки домашньої сімейної справи, потребує негайного реагування.   

Жорстоке поводження з матір’ю завдає страждань дітям і сім’ям і може мати довгострокові наслідки. Екстремальний стрес порушує розвиток мозку, роботу нервової та імунної системи дитини, а в зрілому віці погрожує виникненням проблем в поведінці, стані фізичного і психічного здоров’я. Депресія, куріння, шкідливе вживання алкоголю і наркотиків, ожиріння, сексуальна поведінка високого ризику, інфікування хворобами, що передаються статевим шляхом, незапланована вагітність –  імовірні наслідки для скривджених у дитинстві осіб. Як правило, в зрілому віці такі люди схильні до проявів насилля, суїцидів або самі стають жертвами насилля. Уважне ставлення до проблем дітей в дитячих закладах та дорослих людей на роботі, дружньому колі можуть попередити виникнення повторних випадків жорстокого поводження. Розповсюдження інформації про ефективність заходів подолання тиранії буде сприяти зміні відношення суспільства до кричущих питань.  Жертви насильства мають усвідомити – те, що з ними відбувається, ненормально. У них є можливість звернутися по допомогу. Адже безкарність кривдників в сім’ї обумовлює неповагу до права в країні в цілому.  

Телефони  довіри для тих, хто потребує допомоги:

- Київський міський центр роботи з жінками Київської міської державної адміністрації (вул. Мельникова, 20). Термінова психологічна підтримка та інформаційна допомога жінкам, які знаходяться у кризовій ситуації, надається за телефоном довіри 489-44-48 з 9.00 до 18.00, обідня перерва з 13.00 до 14.00, п’ятниця - скорочений день, до 16.45.

- Київський міський Центр соціально-психологічної допомоги на вул. Новодарницькій, 26, корп.1, тел. 566-15-48.

- Національні «гарячі лінії» з питань запобігання насильства та захисту прав дитини – 0 800 500 335 (для абонентів МТС та Київстар – 386); з питань запобігання торгівлі людьми – 0 800 500 225 (безкоштовно із стаціонарних номерів телефонів).

 

Джерело: комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги  № 3» Святошинського району м. Києва

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux