Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У КДМШ № 23 на відділі музично-теоретичних дисциплін пройшла презентація педагогічної майстерності (фото)

Опубліковано 22 листопада 2017 року о 18:00
фото

21 листопада в Київській дитячій музичній школі № 23 відділу культури та охорони культурної спадщини відбулась презентація педагогічної майстерності викладачів відділу музично-теоретичних дисциплін школи. Відкритий урок з музичної літератури викладача відділу Дьяченко Ірини Володимирівни був представлений в рамках роботи Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Урок на тему: «Музика в родинному колі» був проведений з учнями 3 класу (за 8-річним терміном навчання) з метою ознайомлення дітей з музичними творами, пов’язаними з родинною тематикою.

На початку уроку було проведено музичну вікторину за темою попереднього уроку «Музичний портрет». Далі викладач прочитала вірш Н. Погребняк «Родинне тепло» і навела прислів’я про родину та рідний край. Всі музичні твори чи їх фрагменти надалі супроводжувалися показом на комп’ютері ілюстрацій та фото, споріднених за тематикою. Українські народні колискові пісні «Ой, ходить сон» та «Котику сіренький» були виконані викладачем а- капела і супроводжувалися стислим стилістичним аналізом мелодії. Колискові, створені композиторами, були представлені творами «Вечірня пісня» К. Стеценка на слова В. Самійленка та колисковою Ведмедиці Є. Крилатова, слова Ю. Яковлєва (з м/ф «Умка»). Тут і надалі після кожного музичного твору відбувалося коротке обговорення з дітьми емоційного змісту і засобів музичної виразності. Образ матері в музичних творах було показано на прикладі «Пісні про рушник» П. Майбороди на сл. А. Малишка. Коротко висвітлювалася історія написання твору. Образ батька був представлений фортепіанними п’єсами Р. Шумана «Солдатський марш» із «Альбому для юнацтва» та П. Чайковського «Пісня косаря» із циклу «Пори року». Зазначалося, що батько в музичних творах вимальовується опосередковано і постає передусім як трудівник та захисник сім’ї та країни. Його образу притаманні рішучі, вольові інтонації, бадьорість, деяка суворість. Внутрішній світ дитини був представлений твором «У кутку» із вокального циклу М. Мусоргського «Дитяча» (сл. М. Мусоргського). Також прозвучала «Казка старої бабусі» (Andantino) для фортепіано С. Прокоф’єва у виконанні викладача. Після прослуховування відбулося обговорення образного змісту творів та засобів музичної виразності. Наприкінці уроку відбулося закріплення нового матеріалу у формі бесіди.

Присутні на уроці педагоги відмітили належний професійний рівень викладача, хороший контакт із дітьми, позитивну і доброзичливу атмосферу, дуже цікаві різноманітні ілюстрації та фото, які дають можливість відчути колорит минулої епохи.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux