Головна  →  Новини  →  21 листопада 2017

Викладачі та учні КДМШ №22 провели концерт до дня народження композитора В.Косенка (фото)

Викладачі та учні КДМШ №22 провели концерт до дня народження композитора В.Косенка (фото)

Цими вихідними в музеї-квартирі українського композитора-класика Віктора Степановича Косенка учні та викладачі Київської дитячої музичної школи № 22 відділу культури та охорони культурної спадщини провели концерт, присвячений 121-річчю від дня народження видатного композитора. Концертну програму, на яку були запрошені працівники та відвідувачі музею, підготувала та провела викладач школи Тетяна Олексіївна Чайка.

Свій виступ присутнім подарували вокалісти – учні школи: Шкода Богдан, Косорукова Вікторія, Дьяченко Тетяна (викладач Юлія Шавердашвілі, концертмейстер Тетяна Чайка); бандуристи: Козя Софія (викладач Світлана Філоненко) та Гаркуша Ярослав (викладач Мар`яна Загребельна), скрипалька Гуль Соломія (викладач Галина Головацька-Гуль, концертмейстер Тетяна Чайка).

Майстерно і ніжно прозвучала п’єса «Мрія» у виконанні викладача Анастасії Шевченко (концертмейстер Тетяна Чайка). Зачарували аудиторію твори В.Косенка у виконанні учнів-піаністів: Косорукова Вікторія, Гупало Тимофій, Романенко Яромир (викладач Тетяна Чайка), Кісів Катерина (викладач Нонна Козлова).

Під час концерту фортепіанний дует лауреатів міжнародних премій «Дружби» та ім. С. С. Гулака-Артемовського «Но-Та» у складі викладачів Нонни Козлової та Тетяни Чайки презентував нову збірку перекладень для ансамблів «24 дитячі п’єси для фортепіано» В.Косенка, автором якої є Ірина Павлоцька. У виконанні фортепіанного дуету майстерно, яскраво прозвучали ліричні та запальні твори: «Мазурка», «Менует» і «Танцювальна». Особливий захват у присутніх викликав відомий твір композитора «Мелодія» у власному перекладенні дуету «Но-Та».

Душевна і тепла атмосфера панувала на концерті. Щиро і зворушливо прозвучали слова подяки за прекрасний концерт та створення творчої атмосфери від директора музею Володимира Григоровича Мудрика.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини.

Перейти до спискуВерсiя для друку