Головна  →  Новини  →  17 листопада 2017

Учні СЗШ № 140 відвідали Музей дитячої іграшки (фото)

Учні СЗШ № 140 відвідали Музей дитячої іграшки (фото)

1-А клас, який працює за науково-педагогічним проектом «Інтелект України», любить не тільки вчитися, а й відпочивати разом! Отож, і на цей раз, всім класом відвідали Музей дитячої іграшки.

Музей є одним із найбільш унікальних музеїв столиці України. Ідея створення подібного музею виникла ще в 1933 році. У 1936 році в Києві було проведено виставку, яка поклала початок унікальній колекції іграшок. Війна не сприяла виробництву іграшок, але вже в 1943 році почали виділятися матеріали та обладнання для їх випуску, а відновлення іграшкової промисловості відбулося в 1946 році. Державний музей іграшок у Києві було створено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.11.2003 року.

В музеї діти побачили іграшки різних років: ляльки-міліціонери 30-х років, перші трансформери 30-х років, целулоїдні фігурки 40-х років, ретро ведмежата 50-х років, неваляшки 60-х років, заводні тваринки 60-х років, а також унікальні сирні іграшки, які до цих пір є в побуті жителів західної України.  В колекції є лялька академіка Богомольця, її подарувала музею невістка академіка. Ця лялька німецького виробництва початку ХІХ століття, сама по собі досить рідкісна та дорога.

Відвідання Державного музею іграшок у Києві стало для першокласників приємною подорожжю у світ дитинства. З своєї першої екскурсії діти повернулись веселі, бадьорі та задоволені.

 

Джерело: СЗШ № 140.

Перейти до спискуВерсiя для друку