Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Київська дитяча художня школа №5 отримала власне приміщення (фото)

Опубліковано 20 жовтня 2017 року о 14:39
фото

Сьогодні, 20 жовтня, в Святошинському районі відбулася значна подія – офіційне відкриття Київської дитячої художньої школи №5 за адресою: вул. Василя Стуса, 25. Відтепер майбутні художники, скульптури, архітектори і дизайнери зможуть розвивати та удосконалювати свої здібності, займаючись в сучасному і зручному приміщенні.

Церемонія відкриття школи відбулася за участі мера Києва Віталія Кличка, голови Святошинської РДА Володимира Каретка, заступника голови Наталії Гусєвої, керівника апарату Святошинської РДА Олексія Михайлова, директора департаменту культури КМДА Діани Попової, депутатів Київради Вікторії Мухи і Георгія Ясинського та інших поважних гостей.

Гості оглянули територію художньої школи, учбові класи, виставковий зал та переглянули виставку картин і скульптур. На згадку про відкриття школи Віталію Кличку подарували панно «Мій Київ», яке створили учні школи.

Як розповів Володимир Каретко, у Святошинському районі щорічно зростає попит на художню освіту. Це гарно ілюструють конкурси при прийомі дітей до шкіл естетичного виховання. Для прикладу, конкурс до 5-ої художньої школи складає від 5 до 10 дітей на одне місце.

«Для всіх нас сьогодні справді особливий день, адже про власне приміщення художня школа №5 мріяла давно. Впевнений, що сучасний дизайн школи дозволить дітям з ще більшим натхненням реалізовувати свої таланти, а педагогам додасть наснаги і нових ідей», - зазначив очільник району.

Довідково: Київська дитяча художня школа №5 була заснована у 1978 році. Спочатку вона розміщувалася у прибудові до житлового будинку, потім у приміщенні ЖЕКу, а з 1996 працювала у приміщенні ДНЗ № 785 (вул. Симиренка, 2-А) з плановим контингентом у 159 учнів.

З 1 вересня 2017 року школа отримала сучасне, капітально відремонтоване приміщення площею 1 200 кв.м на вул. В. Стуса, 25 (раніше тут розташовувався ЖЕК №808) та звільнила дитячий садочок, де наразі триває капітальний ремонт 5 дитячих груп, що створить 120 додаткових місць.

В приміщенні школи створено 12 окремих класів, актова-виставкова зала, хол, облаштовано місце очікування відвідувачів, організовано 5 кімнат для адміністративного персоналу, вчительська, наявні допоміжні приміщення для збереження реквізиту та обладнано 4 вбиральні з урахуванням вимог маломобільних груп населення. Вхідна група закладу оснащена пандусом. В будівлі повністю оновлені електромережі і встановлено LED-освітлення.

Педагогічний колектив КДХШ нараховує 10 викладачів (всі мають вищу художню освіту). Очолює школу Михайло Васильович Прядко.

Школа працює за принципами академічного викладання предметів: рисунку, живопису, композиції, скульптури, історії образотворчого мистецтва.

На 1 вересня 2017 року в школі навчаються 244 учні. Міською владою узгоджується проект розпорядження щодо збільшення контингенту учнів цього закладу до 350 вихованців. Це дасть можливість залучити більшу кількість дітей району та загалом міста до мистецької освіти.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux