Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2017

У КДМШ №23 відбувся урочистий захід з нагоди Дня захисника України (фото)

У КДМШ №23 відбувся урочистий захід з нагоди Дня захисника України (фото)

13 жовтня у концертній залі Київської дитячої музичної школи №23 відділу культури та охорони культурної спадщини відбувся урочистий захід з нагоди Дня захисника України, який відзначався 14 жовтня.

В цей день особлива нагода згадати звитяги предків, які своїми ратними подвигами здобули і відстоювали нашу свободу і незалежність. Саме 14 жовтня з давніх давен в Україні відзначається свято Покрова Пресвятої Богородиці, яку запорозькі козаки вважали за свою покровительку. Одним із завдань вшанування пам’яті героїв є виховання поваги до державної символіки, національних культурних традицій тощо.

В музичному репертуарі юних артистів чітко простежувалася патріотична і духовна тематика, а також ліричні нотки українських народних пісень про красу рідного краю. 

Розпочався концерт «Молитвою за Україну» Миколи Лисенка, яку виконав дівочий вокальний ансамбль «Ангельорус» під керівництвом Тетяни Стефанишиної у супроводі Бели Бондар.

Хор «Ніколка» (керівник Олена Маєва, концертмейстер Марія Лопатіна) виконав твір «Gloria» Джуліо Аларі, «Співають діти» Ірини Кириліної та «Зоре моя вечірня» Якова Степового разом з ансамблем «Баритон». «Нагороді коло броду» Петра Чайковського на слова Тараса Шевченка та українську народну пісню «Пливе човен», обробка Миколи Лисенка, натхненно заспівали сестри Адріана та Мідея Наруцькі (викладач Тетяна Стефанишина, концертмейстер Бела Бондар). «Чарівна скрипка» Ігоря Поклади на слова Юрія Рибчинського та «Калина приморожена» Володимира Івасюка прозвучали у виконанні вокального ансамблю «Ангельорус» під керівництвом Стефанишиної Тетяни та у супроводі Бели Бондар. З сольними номерами виступали учні: Микола Латушкін, Каріна Лисак (викладач Тетяна Стефанишина, концертмейстер Бела Бондар); Щегель Вікторія, Стельмах Олеся та Мар’яна, Амалія Пятиго та Ксенія Алєксєєва (викладач Валентина Гаркуша, концертмейстер Максим Грузинський); Максим Вінніцківський, Анастасія Смолінська, Довга Аліна (викладач Тетяна Булгакова, концертмейстер Наталія Бондаренко).

І на завершення всієї святкової програми глядачі концертної зали стали учасниками справної української «Ярмарки», яку підготували учасники ансамблю народної пісні (керівник Валентина Гаркуша, концертмейстер Максим Грузинський).

Ведуча концерту – викладач школи Тетяна Стефанишина створювала святкову атмосферу, представляючи учасників концерту і їх музичні вітання для гостей. Концертна зала школи не вміщувала всіх бажаючих, а гості цього святкового дійства, ще довго не відпускали юних артистів та залишились переповненими яскравих і незабутніх вражень. щодо почутого й побаченого на сцені.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку