Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2017

В Святошині стартувала співпраця з «Муніципальною вартою»

В Святошині стартувала співпраця з «Муніципальною вартою»

Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України, Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація в особі голови району Володимира Каретка уклала тристоронній Меморандум про партнерство та співпрацю між Київським міським громадським формуванням з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» та Святошинським управлінням поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві.

«Підписання Меморандуму є символічною подією для Святошинського району, якою розпочинається тристороння співпраця з «Муніципальною вартою». Приємно, що наш район при підтримці управління з питань взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки КМДА в особі Олега Куявського, перший серед районів столиці започатковує відповідну співпрацю», - наголосив голова Святошинської РДА Володимир Каретко.

В свою чергу керівник штабу Громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» Ігор Марі подякував за довіру та висловив сподівання на подальшу консолідацію спільних дій та розширення партнерства.

До основних завдань «Муніципальної варти» слід віднести функції по забезпеченні правопорядку в усіх сферах життєдіяльності району. Допомогу в формуванні варти, заохочення населення, учасників АТО, мешканців району на партнерських засадах буде здійснювати громадська організація «Поліцейський центр бойових мистецтв «Закон і порядок».

Основними завданнями «Муніципальної варти» є:

забезпечення охорони порядку, профілактика правопорушень, інформування органів та підрозділів внутрішніх справ про вчинені або ті, що готуються, злочини, охорона майна, що перебуває у комунальній власності, надання окремих видів правової та соціальної допомоги, контроль за дотриманням земельного та природоохоронного законодавства, благоустрою території, дотримання чистоти вулиць, парків, скверів та прибудинкових територій, паркування автотранспорту, охорони пам`яток, організації торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування тощо.

Нагадаємо, що 29 червня поточного року мер Києва Віталій Кличко вручив посвідчення першим 36-ти представникам новоствореного громадського формування з охорони правопорядку «Муніципальна варта». 

Перейти до спискуВерсiя для друку