Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2017

В СЗШ №235 ім.В.Чорновола відбулися «Козацькі забави» (фото)

В СЗШ №235 ім.В.Чорновола відбулися «Козацькі забави» (фото)

ПОКРОВА І КОЗАЦТВО

Покрова свята і козацтво святе,

Бо нам бережуть Україну.

 Напевно нам Богом і дані на те,

Щоб мали єдину родину.

Щоб горно горіло, кувались мечі,

Боялися недруги тіні.

Щоб ворог обходив, мовчали сичі,

А ми були завжди єдині.

Покрова козацтво з небес берегла,

Дала йому силу й звитяги.

Ніколи козак не чинив людям зла

І хай майорять слави стяги.

Покрова прикрила козацтво плащем,

Від болю, від смерті й безчестя,

Щоб болі народу змивались дощем,

Пропали ворожі нашестя!

Віталій Назарук

12 жовтня 2017 року в СЗШ № 235 ім. В.Чорновола відбулися традиційні «Козацькі забави» на Покрову. Учні 7-х класів розповіли присутнім про величне свято Покрову Пресвятої Богородиці, провели вікторину з історії козацької доби в Україні і провели спортивні змагання із цікавими естафетами і неодмінним перетягуванням канату. Приємно, що за результатами конкурсів перемогла учнівська дружба.

Після змагань учні 7-Б і 9-Б класів продовжили свято і відвідали дитячу бібліотеку «Джерело», де оглянули книжкову виставку, присвячену Покрові і українському козацтву, переглянули фільм режисера Дмитра Ломачука. 

Захід у бібліотеці відкрив священик храму «Живоносне Джерело», розповівши історію походження свята, а завершили козацькими піснями учасники народного хору «Надія».

Дякуємо Новгородській О.Г. і Тихонькову М.С., класним керівникам 7-х класів за підготовку і проведення козацьких забав, Кравченко Т.М., завідуючій бібліотеки «Джерело», учасникам хору «Надія» і отцю Роману. за теплу зустріч і щире слово.

Вітаємо усіх з наступаючим святом Покрови, Днем українського козацтва і Днем мужності. Зичимо здоров’я і миру в нашій, Богом береженій, Україні.

Джерело: СЗШ №235 ім.В.Чорновола

Перейти до спискуВерсiя для друку