Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2017

В Центрі соціальних служб проведено інформаційний семінар для безробітних (фото)

В Центрі соціальних служб проведено інформаційний семінар для безробітних (фото)

11 жовтня соціальні партнери Правобережне об’єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві та Святошинський районний центр зайнятості в м. Києві провели спільний семінар в Центрі соціальних служб.

Захід відвідали 13 осіб, які перебувають на обліку у Центрі зайнятості.

Одним з основних питань, які розглядалися на семінарі, було роз’яснення пересічним громадянам переваг користування електронною послугою, що запроваджена Пенсійним фондом України – веб-портал

«Веб-портал надає громадянам можливість зручно і оперативно взаємодіяти з органами Фонду, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення в управління Фонду», – зазначила у своєму виступі заступник начальника відділу ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем Управління Ірина Крейда.

Принциповою відмінністю від попередніх форм інформування Пенсійним фондом через інтернет є той факт, що веб-портал надає електронні послуги кожній особі індивідуально. Портал працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних.

У відкритому доступі (без реєстрації) на порталі надається багато корисної інформації з питань пенсійного страхування, бланки документів, інструкції щодо їх заповнення тощо.

Після відповідної реєстрації користувачі веб-порталу матимуть змогу: отримати інформацію з персоніфікованого обліку (для працюючих громадян); інформацію щодо умов, порядку призначення, перерахунку та виплати пенсії (для пенсіонерів); сформувати запити на попередню підготовку документів; подати звернення; записатись на прийом до фахівців Фонду; отримати інформацію про стан розрахунків платників з Пенсійним фондом України (для юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців) та ін.

Контроль за страховим стажем набув особливої актуальності після змін у пенсійному забезпеченні з жовтня 2017 року.

Пані Ірина наголосила: «Перш за все, веб-портал – це інструмент захисту прав найманих працівників! За допомогою веб-порталу кожен працівник отримав змогу «контролювати», сплату роботодавцем єдиного соціального внеску за працівника. Якщо роботодавець виплачує працівнику зарплату в «конверті» і не сплачує за такого працівника єдиний внесок, цей період не буде врахований до страхового стажу найманого працівника. Відповідно найманий працівник втрачає страховий стаж».

Наприкінці семінару організатори запропонували учасникам зареєструватися на веб-порталі та роздали інформаційні буклети.

Гарячі телефонні лінії Правобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

(044) 200-89-84 в Голосіївському районі;

(044) 273-51-51 в Святошинському районі;

(044) 244-78-11 в Солом’янському районі

 

Джерело: Правобережне об’єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку