Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошинському районі пройшов ІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої творчості «Сонце ЗА нас!» (фото)

Опубліковано 12 грудня 2013 року о 10:32

ІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої творчості «Сонце ЗА нас!» пройшов 5 - 6 грудня 2013 року у залі клубу «Бінго» (проспект Перемоги, 112). Організатором мистецького проекту є Інститут демократичного суспільства. В цьому році фестиваль-конкурс проходив за підтримки Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації та їїуправління культури, туризму та охорони культурної спадщини. Основне завдання фестивалю - пошук та виявлення талановитих виконавців серед дітей та молоді.

Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої творчості «Сонце ЗА нас!» запровадив нову концепцію проведення конкурсу: це і спілкування-консультації для кожного учасника із членами журі, і «круглі столи» для викладачів і батьків. Конкурс проходив у п’яти номінаціях: естрадний вокал, естрадні вокальні колективи, вокально-інструментальні групи, хореографія, цирковий жанр.

Оцінувало дитячу творчість професійне журі: Тетяна Русова-викладач-методист, завідувачка відділу естрадного вокалу Київського інституту музики ім. Р.М.Глієра; Сергій Грачов- продюсер, аранжувальник, композитор, музичний продюсер програми «Народна зірка»; Андрій Пир - майстер спорту СРСР міжнародного класу зі спортивної акробатики, викладач сучасної хореографії, пластики руху, майстерності актора Київської академії естрадно-циркового мистецтва, режисер, артист цирку ім. Ю.Нікуліна; Григорій Воронов – заслужений працівник культури України, доцент кафедри хореографії НПУ ім. М.П.Драгоманова, балетмейстер-постановник Академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина» і багато інших відомих і талановитих людей.

На фестиваль, до Києва, приїхало багато дітей з різних міст України аби подарувати свій талант та позмагатися за звання найкращого. Протягом двох днів фестивалю на сцені та в залі панувала творча дружня атмосфера.

ІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс, за ідеєю керівника проекту Савенко Вікторії, представив свій перший благодійний проект «Сонце надії в наших долонях», який проводився з благословення Митрополита Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександра, для участі в якому були запрошені діти Київських спеціалізованих шкіл-інтернатів з обмеженими можливостями - вадами слуху, зору, мови та психічними розладами.

6 грудня всі бажаючі мали змогу насолодитися творчою виставкою дитячих робіт, яку було оформлено у холі приміщення. На виставці експонувалися 65 дитячих робіт: м’яка іграшка, вишивка, лялька, картини з бісеру, вишивка бісером та стрічкою, орігамі – все, що діти виготовили та створили своїми власними руками. Таке різноманіття робіт! Скільки дитячої любові, вміння, старанності, терпіння та таланту вкладено в них! Як, обмежені фізичні можливості компенсує неймовірна жага виразити себе через мистецтво! Скільки емоцій, різнобарвних настроїв, безмежних фантазій продемонстрували нам наші майбутні майстри.

Конкурс пройшов на високому творчому та професійному рівні.Переможцями конкурсу стали: в номінації естрадний вокал - Онищенко Євген (м. Київ), Прохоренко Юлія (м. Севастополь), Пархонюк Ангеліна(м. Київ); в номінації хореографія -Зразковий спортивно-танцювальний ансамбль «Стелз», дитяча хореографічна студія українського танцю «Барвіночок»(м. Київ).Спеціальні премії конкурсу членів журі отримали: Ізабела Іащенко (м. Ніжин), Ганна Одинець (м. Київ), Вікторії Святогор (м. Київ), Аліна Забігайло (м. Київ), та Євген Онищенко (м. Київ).

Традиційно фестиваль-конкурс «Сонце ЗА нас» завершив Гала-концерт за участю переможців. Свято дружби, дитинства, мистецтва завершилося. Хочеться побажати всім учасникам фестивалю нових щасливих зустрічей та творчих злетів.

 

Джерело: Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux