Головна  →  Новини  →  22 вересня 2017

В Святошин вшанували пам’ять народних месників Другої світової війни (фото)

В Святошин вшанували пам’ять народних месників Другої світової війни (фото)

22 вересня численна святошинська громада на чолі з заступником голови Наталією Гусєвою, зібралась біля пам’ятного знаку «Слава героям – партизанам України!» (ріг вул. Григоровича-Барського та Симиренка) з нагоди відзначення День партизанської слави.

Сьогодні тут зібралась учнівська молодь СЗШ №254 на чолі з директором школи Наталією Брюховецькою, які підготували хвилюючий флеш-моб аби вшанувати пам'ять героїв, які пожертвували своїм життям у боротьбі з нацизмом та подякувати тим небагатьом, які ще й досі добре пам’ятають жахіття війни.

У роки Другої світової війни на території України діяла величезна партизанська армія - 55 з'єднань, майже 2 тис. загонів та самостійних диверсійно-розвідувальних формувань, в яких воювало понад 500 тисяч партизанів. Не знаючи страху та не шкодуючи власних життів ці мужні воїни внесли неоціненний вклад у перемогу над нацизмом.

В своєму зверненні до присутніх заступник голови Наталія Гусєва зазначила: - «на превеликий жаль, з кожним роком тих, хто пережив війну та тяжкі післявоєнні роки стає все менше. І наш обов’язок зберегти пам'ять про тих, хто самовіддано захищав рідну землю, боровся за свободу та мир. Шановні ветерани прийміть найщиріші слова вдячності за вашу мужність, витримку та подароване майбутнє».

Звершився захід хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Перейти до спискуВерсiя для друку