Головна  →  Новини  →  23 серпня 2017

В Святошині урочисто відзначили День Державного Прапора та 26-ту річницю незалежності України

В Святошині урочисто відзначили День Державного Прапора та 26-ту річницю незалежності України

У середу, 23 серпня, на майданчику біля Святошинської РДА (просп. Перемоги, 97) відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапору та 26-ї річниці незалежності України. Заходи відбулися за участі керівництва району на чолі з в.о. голови Святошинської РДА Сергієм Пилипчуком, працівників держадміністрації, духовенства, молоді та численної громади району.

Святкування розпочалося з урочистої церемонії підняття Державного Прапора України. Під звуки Державного Гімну підрозділ Почесної варти підняв на флагшток синьо-жовтий стяг, який гордо замайорів над Святошинським районом.

Зі щирими почуттями вдячності і поваги, присутні вшанували пам'ять загиблих за незалежність і суверенітет України, схиливши голови у хвилині мовчання.

Звертаючись до присутніх з промовою в.о. голови Святошинської РДА Сергій Пилипчук зазначив, що відзначаючи 26-у річницю незалежності, необхідно згадати попередні етапи становлення української державності. Адже український народ завжди мріяв про власну державу і вів багатовікову боротьбу для здійснення цієї мрії.

«Протягом сторіч український народ прагнув свободи і незалежності. Наші предки відчайдушно боролися за право вільно жити на своїй землі, самостійно приймати рішення, мати свою національну ідентичність.

Багатовікова мрія про незалежність збулася 26 років тому і наше завдання виправдати надії наших великих попередників та збудувати державу по-справжньому сильною, заможною і процвітаючою. Щиро вірю, незабаром нам це вдасться!», - сказав Сергій Пилипчук.

Після промови в.о. голови району Сергій Пилипчук разом з заступником голови Святошинської РДА Наталією Гусєвою вручили паспорти громадян України 16-річним святошинцям, переможцям олімпіад, творчих фестивалів, спортивних змагань, активістам учнівського самоврядування.

На завершення заходу відбувся молебень за Україну, який відслужив настоятель храму на честь Казанської ікони Божої Матері, благочинний Святошинського та Голосіївського районів міста Києва, протоієрей Валерій Семанцо.

Перейти до спискуВерсiя для друку