Головна  →  Новини  →  22 серпня 2017

Столичні служби відпрацювали гасіння лісових пожеж

Столичні служби відпрацювали гасіння лісових пожеж

Майже по всій Україні наразі  оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки. Виникають масштабні пожежі в природних екосистемах, і столиця не є виключенням. На сьогоднішній день в Києві вже налічується 442 пожежі в природних екосистемах міста, загальна площа яких становить 123,63 Га. 24 з них сталися саме в лісових масивах на площі 8,8 Га.

Лісові пожежі є вкрай небезпечними. Якщо пожежу не ліквідувати на перших етапах, то наслідки можуть бути жахливими.

Та рятувальники мають бути готовими до будь-якої ситуації. При масштабній лісовій пожежі до ліквідації залучаються як працівники лісопаркових господарств, так і пожежно-рятувальні підрозділи, а за необхідності – й інші рятувальні служби.

22 серпня служби та відомства Києва провели сумісні тактичні навчання, де відпрацювали спільні дії при складній лісовій пожежі. Участь в навчаннях взяли рятувальники ГУ ДСНС України у м. Києві та КМДА, працівники КП «Святошинське лісопаркове господарство», представники Святошинської РДА, залучались медики і психологи Головного управління.

За тактичним задумом в  лісі біля озера сталася масштабна пожежа, яка частково переходить у верхову, існує загроза розповсюдження вогню на лісові масиви, є потерпілі. 10 громадян опинилися відрізаними вогнем – з однієї сторони полум’я, з іншої – вода. Кілька сміливців вирішили самотужки вибратись з пастки по воді, та, не розрахувавши сил, не змогли переплисти озеро.

На допомогу прибувають рятувальні служби, яким необхідно не лише ліквідувати пожежу, а й врятувати усіх громадян. Діяти необхідно чітко і злагоджено, у кожної зі служб свій напрямок і зона роботи. Зокрема гасінням вогню займаються рятувальники ДСНС, КМДА та працівники лісництва. В той же час рятувальники Головного управління на катері проводять рятувальні роботи і транспортують потерпілих до безпечної зони, де їм надають медичну і психологічну допомогу.

На сьогоднішній день подібні навчання є досить актуальними. Як зазначив заступник начальника Головного правління Валерій Борис: «Під час таких тренувань усі залучені служби мають можливість вдосконалити свої вміння і навички та відпрацювати взаємодію. Кожен знає свій напрямок роботи, та при подібній ситуації необхідно діяти колективно, від цього залежить послідуючий розвиток подій та життя громадян».

Джерело: Святошинське РУГУ ДСНС України в м. Києві

 

Перейти до спискуВерсiя для друку