Головна  →  Новини  →  22 серпня 2017

Із 24 серпня частина вулиці Ярославів Вал у центрі Києва стане пішохідною

Із 24 серпня частина вулиці Ярославів Вал у центрі Києва стане пішохідною

Із 24 серпня ділянку вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецькою та Івана Франка буде закрито для руху автомобілів. Рух на частині Ярославового Валу від вул. І. Франка до Володимирської, а також на вул. Золотоворітській стане двостороннім.

Цей експеримент є частиною спільного проекту з оновлення Ярославового Валу Київської міської державної адміністрації, ГО «Агенти змін» та Аналітичного центру CEDOS, за сприяння першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса.

Презентація нового пішохідного простору та обговорення ініціативи відбудеться 24 серпня о 20:00 на вулиці Ярославів Вал між вулицями Стрілецькою та Івана Франка.

Мета ініціативи – знизити надмірну транспортну завантаженість однієї з найкрасивіших вулиць Києва, зменшити затори в центральній частині міста, надати перевагу основним користувачам вулиці – пішоходам.

«Для того, щоб район став справді зручним, він має бути впорядкований. І найважливіше – розібратися з транспортом, організувати потік автомобілів і рух пасажирів так, щоб кожна із цих груп мала свій простір. Для цього ми збираємося активно співпрацювати з активістами і дослухатися до громадськості. Лише розумне зонування дозволить нам відчути справжню красу древнього району, і це треба зробити», – підкреслив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

На перекритій частині Ярославового Валу для активізації місцевої спільноти на вихідних відбуватимуться воркшопи та освітньо-інформаційні події, пов’язані з життям вулиці і сучасними підходами до міського розвитку. Також планується проведення кількох кінопоказів, організація дитячої програми.

Ініціатори експерименту створили спеціальний веб-сайт із відповідями на поширені запитання щодо перекриття Ярославового Валу.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку