КМДА Київська міська державна адміністрація


17 серпня 2017

Святошинські озеленювачі готуються до квіткового фестивалю «Українське. Своє. Особливе. V.S.»

Святошинські озеленювачі готуються до квіткового фестивалю «Українське. Своє. Особливе. V.S.»

18 серпня о 12.00 відбудеться урочисте вдкриття нового квіткового фестивалю на Співочому полі.

200 тисяч квітів з інтертними матеріалами сформують мапу України. Карпатські гори з виноградниками, степові візерунки Таврії, багатовекторна Галичина і унікальна Наддніпрянщина.

Все це поєднано в Україні – країні можливостей, добрих і працьовитих людей. Фестиваль присвячено нашій державі до Дня Незалежності України. Україна різноманітна. І саме в різноманітності наша сила і унікальність. У єдності різноманіття ми вбачаємо перспективи розвитку сильної квітучої країни.

Композиція створена працівниками КП УЗН Святошинського району має назву: «Красо України, Подолля!»

Працюватиме квітковий фестиваль щодня з 9.00 до 21.00 до 11 вересня 2017 року.

Довідково: Поді́лля (Подільська земля, Пониззя, Подністров'я і Побoжжя) - історико-географічна область України, охоплює територію сучасних Вінницької, Хмельницької та невеликі території Тернопільської, Одеської, Житомирської, Черкаської, Кіровоградської та Київської областей.

Столицею Подільського краю є Кам’янець - Подільський.

Незважаючи на бурхливу і часто руйнівну історію, на Поділлі збереглися давньослов'янські печерні храми, залишки замків-фортець (XIV-XVIII ст.), культові споруди XVI-XX ст.

Тут розташований Національний історико-архітектурний заповідник «Кам'янець» – один з найпривабливіших туристичних об'єктів Західної України. У межах регіону існує національний природний парк “Подільські Товтри”, що входить до семи природних чудес України. Дев’ятнадцяте століття започаткувало славу Поділля як одного з найбільших регіонів, який вирощував цукрові буряки, для Вінниччини ця галузь залишається пріоритетною і нині. Поділля славиться поливаною керамікою, з якої виготовляють столові та декоративні вироби. У Могилеві-Подільському функціонує єдиний в Україні музей витинанки. В садибі «Вишня» розміщено національний музей видатного хірурга, основоположника польової хірургії Миколи Івановича Пирогова. Тут збереглася хата письменника Михайла Коцюбинського В селі Заболотне знаходиться садиба великого вченого - мікробіолога Данила Заболотного. Поділля є батьківщиною багатьох видатних українців: Митрополита Володимира, Устима Кармалюка, Василя Стуса, Гани Чубач, Михайла Коцюбинського, Владислава Городецького, Миколи Леонтовича та інших…

Джерело: КП УЗН



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.