Головна  →  Новини  →  17 липня 2017

Рятувальники Святошинського району м. Києва навчають правилам безпеки в дитячому санаторії «Лісова поляна» (фото)

Рятувальники Святошинського району м. Києва навчають правилам безпеки в дитячому санаторії «Лісова поляна» (фото)

17 липня 2017 року, в дитячому спеціалізованому санаторії «Лісова поляна» представники Служби порятунку навчали дітей пожежній безпеці. У заході взяло участь 70 дітей, які відпочивають в санаторії, та обслуговуючий персонал закладу.

Метою заходу було навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності та навчання їх найпершим діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Співробітники 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у м. Києві, які прибули на пожежно-рятувальному автомобілі, провели виїзну екскурсію, розповівши що і для чого є у спорядженні спецавтомобіля і чим та в яких ситуаціях користуються пожежні-рятувальники. Більшість бажаючих могли спробувати себе у ролі пожежного, коли гасили умовну пожежу, тримали в руках спецінструмент та одягали захисний одяг. Вихованцям табору рятувальники нагадали основні правила безпеки життєдіяльності. Зокрема йшлося про дотримання правил пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку на природі та, про обережність під час дозвілля поблизу водойм та пильність при виявленні підозрілих предметів, що можуть бути вибухонебезпечними.

Під час практичної частини заходу, що традиційно викликає у дітей особливий шквал емоцій, рятувальники продемонстрували можливості пожежно-рятувальної техніки, розповіли про функції і специфіку бойового спорядження та одягу, а також ліквідували імітовану пожежу.

На завершення акції співробітники ДСНС вручили дітям листівки з безпеки життєдіяльності.

 

Джерело: ГУ ДСНС України у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку