Головна  →  Новини  →  12 липня 2017

«Київводоканал» пропонує боржникам укласти договір реструктуризації боргу на найбільш вигідних умовах

«Київводоканал» пропонує боржникам укласти договір реструктуризації боргу на найбільш вигідних умовах

«Київводоканал» шукає спільні шляхи виходу з проблемних ситуацій і пропонує споживачам, які мають заборгованість за отримані послуги з холодного водопостачання та/або водовідведення, заключити договір реструктуризації боргу на найбільш вигідних для клієнтів умовах.

Для оформлення договору реструктуризації до Розрахункового департаменту «Київводоканалу» (вул. Електротехнічна, 16) необхідно подати копії документів, а саме:

  • першої і другої сторінок (останнє місце реєстрації) паспорту або іншого документа, що підтверджує особу;
  • довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру (або сторінки паспорта з відміткою про відмову в отриманні ідентифікаційного номеру);
  • документів, що підтверджують право власності або користування житловим приміщенням (свідоцтво про приватизацію, договір купівлі-продажу, виписка з держреєстру прав власності, ордер, договір найму чи оренди та інше).

У разі неможливості надання ксерокопій, достатньо мати документи із собою – працівники Товариства самостійно знімуть копії і внесуть відповідну інформацію до договору реструктуризації.

«За наявності необхідного пакету документів ми можемо оформити договір реструктуризації упродовж 10-15 хвилин. Із початку року до нас вже звернулося 88 споживачів і ми очікуємо, що їхня кількість, у зв’язку з рішенням Кабінету Міністрів про неможливість отримувати субсидії через двомісячну заборгованість, лише зростатиме», – підсумував фахівець відділу досудової роботи з боржниками Розрахункового департаменту «Київводоканалу» Денис Клявін.

Довідково.

Звертаємо увагу, що за наявності заборгованості більше ніж за два місяці, згідно з Постановою КМУ № 300, субсидії не нараховуватимуться. Тому закликаємо своєчасно сплатити рахунки за надані послуги в повному обсязі та не накопичувати борги.

У разі виникнення заборгованості за холодну воду та/або водовідведення її необхідно сплатити до 20 числа наступного місяця. Адже відповідно до ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов’язаний оплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

Згідно зі ст. 625 Цивільного кодексу України боржник не звільняється від відповідальності у зв’язку з неможливістю виконання грошового зобов’язання.

У разі несплати боргу у встановлені строки підприємство змушене стягнути його в судовому порядку з урахуванням штрафних і фінансових санкцій, судового та виконавчого зборів.

 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку