Головна  →  Новини  →  22 червня 2017

Урочисте відкриття музейної експозиції «Битва за Київ 1941-1943 р.р. Артефакти» в меморіальному ДОТі №420 Київського укріпленого району (фото)

Урочисте відкриття музейної експозиції «Битва за Київ 1941-1943 р.р. Артефакти» в меморіальному ДОТі №420 Київського укріпленого району (фото)

22-е червня 1941-го року, 4:00 ранку, мить ..., і шквал крові, болю і смерті. Він тривав кілька довгих років, одних із самих довгих років в житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі. А багатьом не вдалося. Не судилось пережити цю мить, адже це тільки мить у тисячолітній історії всього нашого людства. Невже ми забули про це?

День скорботи и вшанування пам’яті жертв Війни в Україні колектив ПНЗ «Центру військово-патріотичного та спортивного виховання молоді «ДЕСАНТНИК» зустрів відкриттям реставрованої краєзнавцями Центру спільно з мешканцями житлового комплексу «Брест-Литовський» пам’ятки історії, науки і техніки – меморіальної довготривалої оборонної точки – ДОТу № 420 на південній околиці Святошинського лісу.

Цей військовий об’єкт є однією з небагатьох вцілілих вогневих споруд Київського укріп району  часів героїчної оборони Києва у 1941 році. Його повернення з забуття стало ще одним пам’ятником учасникам боїв за Київ у 1941-1943 роках, воїнам-землякам, полеглим на фронтах Другої світової війни, борцям за свободу незалежності нашої Держави.

У заході взяли участь ветерани Другої світової війни, ветерани АТО, органи місцевої влади Києво-Святошинського району, представники управління освіти Святошинської РДА та широкої громадськості, педагоги разом з вихованцями Центру «Десантник», журналісти провідних засобів масової інформації.

«Ніхто не забутий, ніщо не забуте" – такі слова вималювала історія в наших серцях. І ми будемо пам’ятати, тому що пам'ять і вдячність – це все, що ми можемо дати нашим ветеранам. І це зробить кращими нас самих і наш світ.

 

Джерело: Центр військово-патріотичного та спортивного виховання молоді «ДЕСАНТНИК»

Перейти до спискуВерсiя для друку