Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Проект Go Camps School у школі №281 (фото)

Опубліковано 22 червня 2017 року о 10:11
фото

Проект Go Camps School розпочався у школі №281 Святошинського району м. Києва 6 червня 2017 року за тиждень до приїзду волонтера. Це цілеспрямована подія, що має на меті поглиблення зацікавленості дітей у вивченні та вдосконаленні навичок спілкування англійською мовою. Вона стала можливою завдяки волонтерському корпусу та за сприяння і підтримки друга нашої школи Народного депутата Верховної ради О.Ю.Третьякова.

12 червня 2017 року відбулась тепла, гостинна зустріч волонтера Nicholas Bahrich з Канади, Ванкувер. Nicholas, 20 років, навчається у Лондонській школі економіки. Коріння родини з Івано-Франківська. Мати-вчитель образотворчого мистецтва, тато – бізнесмен. Бажання стати  волонтером виникло на генетичному рівні, підсвідомо. Поклик предків та мамина робота зробили свою справу. Україна зустріла Nicholas з відкритим серцем. Заздалегідь були підготовлено місце проживання. Nicholas був прийнятий гостинною родиною учня нашої школи. Йому був наданий окремий будиночок в українському стилі. Господарі навчили нашого волонтера варити борщ, ліпити вареники, збирати мед та співати українських пісень. Nicholas – дуже щира та відкрита людина. Під час зустрічей з дітьми він продемонстрував найкращі риси Людини  Світу з українським присмаком – ввічливість, коректність, креативність, кооперативність. З перших хвилин волонтер дав дітям відчути, що він один з них. Дружній та щирий контакт був налагоджений завдяки спільним дослідженням англомовних проектів. Nicholas підкреслював, що англійська мова – це легко, якщо у тебе є мета плюс бажання досягти її та ще підтримка друзів.

Роботу над проектами було почато з об’єднання учасників у 4 команди на чолі з консультантами (вчителі англійської мови). Напрямком мовного дослідження було обрано “Sport and Health”. Основною ідеєю реалізацією даного проекту є позитивна, наглядна, практична мотивація, збагачення знань з англійської мови, подолання психологічних бар’єрів у спілкуванні з носіями мови та міжкультурний обмін. Дані орієнтири визначили теми спілкування – «Складові здоров’я », «Емоційний стан та його вплив на здоров’я», «Ми – те, що їмо», «Я створюю себе сам», «Здоровий спосіб життя», «Жести, міміка, моделі поведінки, мова – основа комфорту спілкування», «Природа та людина».Однак, було розуміння того, що традиційна форма уроку «зіпсує» присмак зустрічей. Тому було ухвалено спільне рішення об’єднати елементи різних шкільних предметів, вийти за рамки традиційного шкільного уроку, дати свободу дитячому креативу. Місцем зустрічі став актовий зал – круглий стіл спілкування. Музичний фон “In the Mood” став символом зібрання. Під час пауз вчились танцювати з використання відео уроків на англійській мові “ Mexican wave”, “Twist”. Англійські пісні створювали особливу атмосферу релаксу, прибирали комплекси «не можу», «вони кращі за мене», «я помовчу».Всі ці музичні елементи, підтримка команди об’єднували учасників в одне ціле і руйнували комплекси. «Веселий кінозал» - одна зі станцій відпочинку, давала можливість не тільки тренувати сприйняття мови на слух, але й можливість зробити свій перфоменс – спілкування через гру.

Учасники табору під час захисту проектів використовували малюнки, колажі, об’ємні споруди, виготовлені власноруч з підручних матеріалів. Презентація проектів відбувалась у формі реклами: логіка, яскравість, оригінальність, мета-ціль, успіх команди у співпраці.

Родзинкою спілкування на відкритому просторі стали екскурсії (Київський зоопарк, Національний ботанічний сад ім. М. Гришка, місцева церква, музей під відкритим небом Пирогово, подорож по Дніпру). Діти презентували себе у якості екскурсоводів і мали можливість використовувати англійську мову без меж.

Проект Go Camps School доводить доречність, актуальність, сучасність, нетрадиційного підходу до вивчення, удосконалення англійської мови поза межами класу. Невимушене спілкування робить іноземну мову простішою, доступнішою до сприймання.

Бачимо перспективи  продовження цього проекту, можливо з організацією спільного табору, з залученням декількох шкіл району, з виїздом дітей за кордон – практика мови на Батьківщині мови.

 

Джерело: школа №281


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux