КМДА Київська міська державна адміністрація


1 червня 2017

Ще один дитячий будинок сімейного типу відкрили в Святошинському районі

Ще один дитячий будинок сімейного типу відкрили в Святошинському районі

1 червня в Святошинському районі за адресою: вул. Клавдіївська, 40-Г відбулося відкриття нового дитячого будинку сімейного типу. Батьками вихователями цього дитячого будинку сімейного типу стали Ігор Валерійович та Олена Володимирівна Назаренки. Це вже 23-й дитячий будинок сімейного типу, який створили у столиці.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь почесні гості: начальник Служби у справах дітей та сім’ї Валерій Танцюра, голова Святошинської РДА Володимир Каретко, заступник голови Святошинської РДА Наталія Гусєва, помічник депутата Київради Вікторії Мухи та представник Міністерства соціальної політики України.

Подружжя Назаренків завжди хвилювала доля дітей, які виховуються без батьківського тепла та сімейного затишку. Тож 5 років тому, маючи двох дорослих рідних синів, подружжя створило на базі своєї родини прийомну сім’ю і взяло на виховання двох дівчаток, позбавлених батьківського піклування. Сини прийняли дівчат як рідних сестричок, а Катерина та Юля змінювалися на очах, відчувши родинне тепло та турботу.

Бажання допомогти іншим дітям спонукало батьків прийняти рішення про створення дитячого будинку сімейного типу. І вже в травні цього року родина переїхала до Києва (раніше подружжя проживало у Житомирській області, Олена Володимирівна працювала секретарем Варварівської сільської ради, Ігор Валерійович – директором місцевого будинок культури).

Наразі в дитячому будинку сімейного типу Назаренків виховують п’ятьох дітей: 14-річного Олега та 16-річну Марину (брат і сестра), 11-річну Катерину та 9-річну Юлю (сестри), а також 14-річного Олександра. Доля кожного з них непроста та, на щастя, всі вони отримали справжню родину, яка подарує їм домашній затишок, любов та підтримку.

Символічно, що відкриття цього дитячого будинку сімейного типу відбулося саме сьогодні – в Міжнародний день захисту дітей. Адже забезпечення права дитини на виховання та проживання в сім’ї – це одне з найголовніших завдань в захисті прав дітей, які залишились без піклування батьків.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.