Головна  →  Новини  →  23 травня 2017

До Дня Києва заплановано 30 загальноміських заходів

До Дня Києва заплановано 30 загальноміських заходів

Цьогоріч день народження столиці відбуватиметься під гаслом «Чотири дні танцю, музики та квітів», і передбачатиме проведення 30 різноманітних заходів на загальноміському рівні. Ще близько 150 заходів відбудеться в районах міста протягом тижня. Про це під час брифінгу повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Цьогоріч ми прагнули створити справжню атмосферу свята для киян і для тих, хто любить столицю. Тому з метою відбору найбільш цікавих проектів провели 3 конкурси на кращі культурно-мистецькі проекти. На всіх киян і гостей міста чекають 4 дні танців, концертів і театральних дійств», – зазначила Ганна Старостенко.

Відкриттям оновленого велотреку 20 травня було розпочато святкування Дня Києва.

«Наступною знаковою подією стане урочиста церемонія мистецької премії «Київ» 24 травня. Із 25 травня розпочнуться святкові заходи на Софійській площі – тут усіх охочих чекатимуть дні танцю, музики та співу. А в суботу з парку Тараса Шевченка о 17:00 стартуватиме святкова хода, яка закінчиться масовим виконанням гімну столиці «Як тебе не любити, Києве мій», – повідомила Ганна Старостенко.

Вона додала, що цього тижня вже втретє відбудеться міжнародний фестиваль Anne de Kiev Fest під егідою ЮНЕСКО, UNICEF і КМДА. У рамках фестивалю заплановано оперний концерт «Чотири Королеви»; демонстрацію відеоопери «Анна Ярославна» та фільму-опери «Ярослав Мудрий». Також буде закладено Сквер франкофонії імені Анни Київської, де презентують сорт троянд із Франції, виведених спеціально на честь королеви Анни Київської.

«Також усіх киян запрошуємо відсвяткувати дні столиці в парку «Перемога». Тут 27 та 28 травня на глядачів чекає цікава різножанрова концертна програма та велика кількість інтерактивів – танцювальні змагання, майстер-класи для всіх охочих із сальси, латини, фламенко, східних танців, школи бойового гопаку тощо. Видовищною подією в ці дні стане й міський фестиваль хорового мистецтва «Пісня над Дніпром», який щорічно проводиться на «Співочому полі». Цього року позмагатися запрошено понад 30 найкращих хорових аматорських колективів із усієї України», – зауважила Ганна Старостенко.

Зазначимо, що 27 та 28 травня на Контрактовій площі відбудеться фестиваль Культури Народів Подолу. Гості ознайомляться з історією життя кожного народу на Подолі, спробують страви національної кухні, візьмуть участь у конкурсах і вікторинах. На дітей чекає насичена розважальна програма, майстер-класи з виготовлення десертів. Також у вищезазначені дати в столичних парках вже традиційно муніципальні творчі колективи проведуть звітні концерти перед громадою міста Києва. Участь у всіх заходах – безкоштовна.

 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку