КМДА Київська міська державна адміністрація


19 травня 2017

Рятувальники закликають киян та гостей столиці не провокувати пожежі в екосистемах!

Рятувальники закликають киян та гостей столиці не провокувати пожежі в екосистемах!

З настанням відносно теплої та сухої погоди громадяни активно розпочали прибирати власні присадибні ділянки, спалювати залишки сухостою та сміття. Це, зазвичай, призводить до підвищення показника кількості пожеж в природних екосистемах, та не зважаючи на численні застереження рятувальників – населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки. Особливої актуальності ця проблема набуває у період, коли громадяни вирушають відпочивати на природу.

Щодня вогнеборці ліквідовують пожежі у природних екосистемах. На сьогоднішній день в столиці налічується вже 308 таких випадків, загальна площа цих пожеж становить 86,62 га.

Служба порятунку закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю.

 

Джерело: Святошинське РУГУ ДСНС України в м. Києві 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.