Головна  →  Новини  →  19 травня 2017

До літнього сезону в Києві відкриють 11 пляжів для купання

До літнього сезону в Києві відкриють 11 пляжів для купання

До літнього сезону в столиці заплановано відкрити 11 пляжів для купання. Про це повідомили в Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.

Зокрема, у Дніпровському районі запрацюють 8 пляжів – «Молодіжний», «Венеція», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Дитячий», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний»; в Оболонському – «Вербний» і «Пуща-Водиця»; у Деснянському – пляж «Чорторий». На всі пляжі планується отримати паспорти.

Окрім того, кияни та гості міста зможуть відпочивати у 17 зонах відпочинку біля водних об’єктів, але без можливості купання. Це: «Довбичка», «Лісова», «Русанівська коса», «Березняки», «Веселка», «Верхня», «Наталка», «Редьчина», «Біла», «Троєщина», «Галерна», «Осокорки», «Сонячна», «Святошин», «Голуба», «Синєозерна» та «Совська балка».

«Вперше в історії Києва три пляжі – «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця» беруть участь у міжнародній програмі «Блакитний прапор». Це – міжнародна нагорода, яка щорічно вручається пляжам і причалам, вода в яких відповідає високим стандартам якості та придатна для безпечного купання. Відповідність критеріям «Блакитного прапора» вимагає дотримання суворих стандартів якості води, безпеки та екологічного просвітництва», – заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Андрій Фіщук.

За безпекою на воді спостерігатимуть рятувальники на 21 посту. Усі рятувальники столичних зон відпочинку проходять ретельний відбір, тестування у басейні та співбесіду з моделюванням кризових ситуацій, а також мають професійну підготовку – 52 години навчання з інструкторами. Рятувальні пости оснащені сучасним спеціалізованим обладнанням: 2 гідроцикли, 10 моторних човнів, тюби нового покоління, сапборди та дефібрилятори. До початку літнього сезону проводяться роботи з водолазного обстеження та очистки підводної частини акваторії пляжів, встановлюються огороджувальні буї та оформлюються паспорти підводної частини.

Для купання маломобільних груп населення на пляжах «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця» місто придбало 5 крісел-амфібій, користуватися якими допоможе спеціально підготовлений персонал.

«До купального сезону на зонах відпочинку «Дитяча», «Золота» та «Веселка» проведено санітарну підсипку піску та очистку територій від побутового сміття, комплекси протилептоспірозних, протикліщових і протималярійних заходів. Розконсервовано та встановлено контейнери та урни для сміття, тапчани, кабінки для переодягання, фонтанчики для питної води тощо. Проведено дезінфекцію та промивку водопровідної мережі для питної води. Тривають лабораторні дослідження проб питної води, води поверхневих водойм і піску (ґрунту). Також укладено договір на вилов, стерилізацію, утримання безпритульних тварин», – зауважив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Тарас Панчій.

 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку