Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

23 квітня в Святошинській держадміністрації відбулось засідання оперативного штабу (фото)

Опубліковано 23 квітня 2014 року о 10:28

Очолив засідання штабу перший заступник голови Святошинської районної в місіт Києві державної адміністрації Володимир Григорович Морозов.

Серед запрошених – керівники та представники комунальних підприємств району і структурних підрозділів Святошинської РДА, ПАТ «Київенерго», ПАТ «Київводоканал», ПрАТ «ОТІС», КП «ШЕУ» Святошинського району, КП по утриманню зелених насаджень, лісопаркового господарства, КП «ДУОЖФ», КП «РЕО» та інші.

Цього разу на порядку денному проведення об’їзду території району міською комісією з благоустрою та впорядкування кладовищ, меморіальних комплексів та пам’ятників району для належного проведення поминальних днів, відзначення 28-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, річниці Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Володимир Морозов нагадав присутнім, що сьогодні міська комісія з благоустрою перевірить результати проведення в Святошинському районі весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста, що триває у столиці з 24 березня.

У день об’їзду голови районних комісій з проведення весняного двомісячника спільно з представниками комунальних служб ознайомлять членів міської комісії з основними проблемами в галузі благоустрою району та прозвітують про проведені роботи.

Впродовж місяця у Святошині проведено низку заходів, спрямованих на покращення благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану району. Володимир Морозов подякував комунальним службам міста за виконану роботу та доручив ще раз перевірити маршрут об’їзду, наголосивши на тому, що штучного ажіотажу на території району створено не буде.

«Сьогодні ми маємо продемонструвати яким є Святошинський район щодня, і все, що сьогодні зроблено в районі в рамках весняного благоустрою – це, перш за все, системна і наполеглива робота комунальних служб району», - зазначив Володимир Морозов.

Він зобов’язав спеціалізовані організації та комунальні служби перевірити об’єкти, на яких наразі ведуться аварійно-ремонтні роботи та вжити всіх необхідних заходів для обмеження доступу пересічних мешканців району до об’єктів розриттів.

«Сьогодні Святошинський район на 100 % залежить від фінансування з бюджету міста, тому без надходження достатніх коштів не варто й мріяти, що ми будемо спроможні виконувати ті завдання, які сьогодні перед районом ставить місто. Тримати високу планку лише на ентузіазмі працівників комунальних служб скоріше схоже на абсурд. Району конче необхідна реальна і дієва фінансова підтримка. І про це я обов’язково сьогодні наголошу під час об’їзду», - пообіцяв  перший заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Ще одним питанням, яке потребувало детального обговорення стала підготовка району до поминальних днів, що триватимуть на міських кладовищах з 27 квітня до 9 травня, проведення впорядкування меморіальних комплексів та пам’ятних знаків жертвам аварії на Чорнобильській АЕС тощо.

Володимир Морозов доручив комунальним службам вже днями завершити всі роботи по благоустрою цих об’єктів.

Під час засідання штабу було анонсовано проведення 23 квітня об 11.30 чергової розширеної наради щодо розгляду питання несанкціонованого розміщення тимчасових споруд і малих архітектурних форм..

Володимир Григорович відмітив продуктивну роботу щодо демонтажу МАФів в Святошинському районі, що незважаючи на введення мораторію, і досі з’являються біля станцій метро, на зелених зонах, мережах Київенерго та Київводоканалу без будь-яких дозвільних документів та погоджень, та закликав всіх присутніх на нараді керівників відслідковувати випадки встановлення нових тимчасових споруд особливо в охоронних зонах та зонах проходження інженерно-комунікаційних мереж тощо.

«В умовах жорсткої економії бюджетних та господарських коштів неприпустимо витрачати бюджетні кошти на відновлення газонів, клумб, зелених насаджень, автобусних зупинок зіпсованих не добропорядними підприємцями», - наголосив Володимир Морозов.

Серед решти питань порядку денного - належна підготовка приміщень Святошинської РДА до зберігання документів після завершення виборів, своєчасна підготовка самостійними структурними підрозділами держадміністрації договорів на виконання капітальних ремонтів.

Наприкінці наради Володимир Григорович закликав керівників комунальних підприємств району забезпечувати своєчасну і у повному обсязі виплату заробітної плати працівникам житлово-комунальної сфери, щоб у доволі напруженій ситуації, що сьогодні має місце в країні, затримки з заробітною платою не привели до комунального колапсу.

Крім цього Володимир Морозов повідомив присутніх, що незабаром країну чекає масштабна реорганізація системи житлово-комунального господарства, в результаті якої існуючі сьогодні комунальні підприємства будуть перепрофільовані та надаватимуть послуги громадянам в обслуговуванні їх будинків виключно на договірній основі. Система житлово-комунального господарства вийде з-під державного регулювання, а вартість послуг по кожному окремому житловому будинку буде формуватися з огляду на визначені об’єми виконуваних робіт.

«Сьогодні галузь ЖКГ є  економічно збитковою та невпорядкованою і на її діяльність є безліч нарікань, здебільшого об’єктивних і справедливих. Галузь має морально і фізично зношені основні фонди, постійно знаходиться в режимі  аварійних ситуацій, надає продукцію та послуги доволі низької якості. Саме тому ситуацію будуть змінювати і робитимуть це дуже швидко і радикально, тому комунальним службам району вже зараз необхідно готуватися до переходу на новий режим роботи», - підсумував засідання штабу Володимир Морозов.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux