Головна  →  Новини  →  27 квітня 2017

Молодь за здоровий спосіб життя! (фото)

Молодь за здоровий спосіб життя! (фото)

Святошинський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді продовжує просвітницьку та профілактичну роботу серед юнацтва. 27 квітня фахівцем із соціальної роботи Денисом Мотом було проведено чергову лекцію на тему: «Негативний вплив вулиці. Формування здорового способу життя».

На цей раз слухачами стали учні 8 та 9 класів спеціалізованої школи з поглибленим вивченням фізико-математичних дисциплін №185. Вік аудиторії обраний не випадково, адже підлітковий вік – один з найбільш складних періодів розвитку людини. Не дивлячись на відносно коротку тривалість, він багато в чому визначає все подальше життя особистості. Саме на підлітковий вік припадає пік формування характеру та інших ціннісних орієнтацій. Такі обставини як перехід від підпорядкованості дорослими до самостійності, зміна звичного шкільного навчання на інші види соціальної діяльності, гормональна перебудова організму роблять підлітка особливо вразливим і слабким перед негативними впливами середовища. При цьому необхідно враховувати властиве підліткам прагнення вивільнятися з-під опіки і контролю рідних та вчителів, змінювати підпорядкованість на домінантність. Нерідко це прагнення приводить до заперечення духовних цінностей і стандартів життя старшого покоління.

Сучасний український підліток живе в світі, складному за своїм змістом і тенденціям соціалізації. Це пов'язано, перш за все, з військовими діями на сході нашої країни. Негативно насичений потік інформації створює масу “шумів”, що глибинно впливають на підлітка, у якого ще не вироблено чіткої життєвої позиції. Соціальна та економічна дистабілізація, яка вразила наше суспільство, викликає у дітей відчуття безнадійності і роздратованості. У молодих людей розвивається відчуття протесту, часто неусвідомленого, і разом з тим росте їх індивідуалізація, яка при втраті загальносоціальної зацікавленості веде до егоїзму.

Оскільки, підлітки більше за інші вікові групи страждають від нестабільного соціального, економічного і морального становища в країні, мають схильність до втрати позитивної орієнтації в цінностях та ідеалах, просвітницька робота серед них є обов`язковим елементом загальної стратегії виховання.

 

Джерело: Святошинський районний у м. Києві центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Перейти до спискуВерсiя для друку