Головна  →  Новини  →  21 квітня 2017

В управлінні охорони здоров’я провели атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою

В управлінні охорони здоров’я провели атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою

В управлінні охорони здоров’я 20 та 21 квітня 2017 року проводилися засідання атестаційної комісії з атестації та переатестації молодших спеціалістів з медичною освітою.

Атестація молодших спеціалістів з медичною освітою проводиться відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.11.2007 № 742 «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» з метою підвищення їх кваліфікації, професійного рівня та спрямована на вдосконалення та поліпшення якості медичного обслуговування населення.

Основним завданням атестації молодших спеціалістів з медичною освітою є визначення обсягу знань, практичних навиків, ступеня володіння ними, застосування в професійній діяльності, своєчасного підвищення кваліфікації фахівців.

На розгляд атестаційної комісії при управлінні охорони здоров’я було представлено 85 атестаційних справ молодших спеціалістів з медичною освітою, з них: 24 - від сестер медичних районного управління освіти, молоді та спорту. Всі атестаційні справи були сформовані у відповідності до Положення до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.11.2007 № 742 «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою».

У роботі атестаційної комісії взяли участь: начальник управління охорони здоров’я, головні позаштатні районні спеціалісти. Документальний супровід засідання здійснювала секретар атестаційної комісії – головний спеціаліст управління охорони здоров’я.

Під час засідання комісії, медичним працівникам було поставлено ряд усних запитань з: надання невідкладної допомоги; проведення патронажів до дітей першого року та їх вигодовування; заходів з дотримання санітарно-протиепідемічного режиму в закладі; запобігання професійного зараження на вірусні гепатити та ВІЛ-інфекцію; профілактики захворювань та проведення санітарно-освітньої роботи та ін.

Враховуючи представлені рецензовані звіти про трудову діяльність за три роки, стаж роботи за спеціальністю, рекомендації керівників закладів, відповіді на усні запитання членів атестаційної комісії, атестаційна комісія при управлінні охорони здоров’я вирішила присвоїти кваліфікаційні категорії відповідно до номенклатури спеціальностей 85 молодшим спеціалістам з медичною освітою. Рішення комісії провадиться в життя наказом управління охорони здоров’я.

Джерело: управління охорони здоров’я

Перейти до спискуВерсiя для друку