КМДА Київська міська державна адміністрація


18 квітня 2017

Студенти Київського університету права НАН України взяли участь у Загальних зборах Відділення історії, філософії та права НАН України

Студенти Київського університету права НАН України взяли участь у Загальних зборах Відділення історії, філософії та права НАН України

Делегація студентів, науковців КУП НАУ на чолі з ректором, професором Юрієм Бошицьким взяли участь у роботі щорічних Загальних зборів Відділення історії, філософії та права НАН України, де відбулося підбиття підсумків роботи за 2016 рік. Грунтовний звіт озвучив академік-секретар Відділення історії ,філософії та права НАН України академік Валерій Смолій.

Для студентів КУП НАНУ можливість бути присутніми на науковому заході такого рівня не тільки велика честь, а й новий досвід.

Цікавою для майбутніх юристів стала і наукова сесія «Проблеми консолідації українського суспільства та його інтеграція у європейський соціокультурний простір». Присутні заслухали доповідь провідного наукового співробітника Інституту історії України НАН України А. Ю. Мартинова на тему: «Європейські студії: стан і перспективи розвитку в Україні». Дискусійною став виступ старшого наукового співробітника Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф.Кураса НАН України М.Ю. Рябчука. Його порівняння та метафори давали змогу з легкістю зрозуміти провідну думку цієї роботи.

Важливу тему висвітлив провідний науковий співробітник Державної установи «Інститут всесвітньої історії НАН України О.О.Шморгун у своїй доповіді під назвою «Євроінтеграційний курс України як елемент антикризової стратегії». Актуальною та болючою в наш час стала доповідь на тему: «Зниження рівня психологічного дистресу як умова консолідації суспільства» старшого наукового співробітника Інституту соціології НАН України С. С. Дембіцького, де студенти змогли дізнатись більше про результати та вплив воєнних дій на території України на стан психологічного здоров’я нашого населення.

Набутий досвід сприятиме студентам в подальшій участі та розробці наукових досліджень.

Джерело: КУП НАНУ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.