Головна  →  Новини  →  11 квітня 2017

Володимир Каретко та Ганна Старостенко відвідали дитячий будинок сімейного типу родини Апалькових

Володимир Каретко та Ганна Старостенко відвідали дитячий будинок сімейного типу родини Апалькових

Нещодавно в Святошинському районі за адресою: вул. Клавдіївська, 40-Г, кв. 189 був створений новий дитячий будинку сімейного типу. Це вже 22-ий будинок сімейного типу, який функціонує у столиці.

Батьками-вихователями цього дитячого будинку сімейного типу стало подружжя Апалькових – Валерій Анатолійович та Світлана Іванівна. Наразі родина виховує 5 дітей: двох братиків і сестричку Вальчуків – дванадцятирічного Артура, десятирічного Артема та шестирічну Діану, а також сестричку та братика, які перебувають в родині під опікою – чотирнадцятирічну Яну Обкевич та шестирічного Богдана Калініченка.

Щоб привітати родину з таким важливим кроком до ДБСТ Альпакових у вівторок, 11 квітня, завітали почесні гості – заступник голови КМДА Ганна Старостенко, начальник Служби у справах дітей та сім’ї Валерій Танцюра, голова Святошинської РДА Володимир Каретко та заступник голови Святошинської РДА Наталія Гусєва.

Після вручення подарунків та екскурсії помешканням спілкування продовжилося у неформальній обстановці.

Довідково: історія дитячого будинку сімейного типу Апалькових розпочалася з того, що подружжя, маючи вже дорослу рідну доньку, вирішило поділитися своїм родинним теплом з дітьми-сиротами та з дітьми, які позбавлені батьківського піклування. Так, Валерій та Світлана (педагоги за освітою), працюючи у Центрі соціальної опіки дитини «Отчий дім», в рамках реалізації програми «Центр сімейного виховання «Моя сім’я» спробували себе у ролі батьків-вихователів. Саме тут Валерій та Світлана познайомилися з дітьми, яких згодом не змогли залишити. І вже у грудні 2012 року до родини Апалькових увійшло двоє дітей, яких вони взяли під опіку – Яна та Богдан.

Після розширення родини подружжя зрозуміло, що турбота про дітей – це сенс їхнього життя. Тож Валерій та Світлана вирішили створити на базі своєї родини дитячий будинок сімейного типу. Так у їх родині з’явилися ще троє дітей – Артур, Артем та Діана.

Перейти до спискуВерсiя для друку