Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У СЗШ №215 відбулася цікава зустріч з нащадком Степана Руданського (фото)

Опубліковано 10 квітня 2017 року о 10:27
фото

Багата на славетні імена та події українська історія. Нашими національними символами є прадавні першокнязі київські та їхні нащадки Аскольд і Дір, Володимир Великий, Ярослав Мудрий. У всьому світі й дотепер шанують прадавніх митців: славного співця Бояна, літописця Нестора. В історії нашого народу назавжди залишилася слава про видатних козацьких гетьманів, кошових і полководців: Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького. Імена українських учених та винахідників знає весь світ: авіаконструкторів Олега Антонова і Ігоря Сікорського, фізиків-академіків Євгена і Бориса Патонів, медичного генія – академіка Миколу Амосова. Україна пишається і своїми діячами культури, літератури, своїми спортсменами: Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Катерина Білокур, Тетяна Яблонська, Микола Лисенко, Денис Силантьєв, брати Кличко, - ці імена знають і шанують у всьому світі.

Але славетні українці живуть і поруч з нами сьогодні: роблять добрі справи, змінюють світ на краще, прославляють Україну.

В школі №215 м. Києва відбулася зустріч з Олексієм Боржковським – підполковником медичної служби, лікарем вищої категорії з 55-річним стажем роботи, талановитим хірургом. Олексій Васильович – правнучатий племінник відомого всьому світу українського поета-класика, лікаря, громадського діяча – славетного українця Степана Руданського.

Як нащадок двох старовинних родів: роду Руданських і роду Боржковських, – Олексій Васильович успадкував від своїх предків палку любов до України, непідробний інтерес до життя, непосидючу, невгамовну вдачу.

Уже багато років поспіль у вільний від роботи час Олексій Васильович популяризує творчість свого родича Степана Руданського, досліджує його життєвий шлях і літературну спадщину. Як активний громадянин, дослідник, автор численних краєзнавчих статей, серед яких чільне місце належить публікаціям про його славний рід, Олексій Боржковський є лауреатом «Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Степана Руданського», має багато нагород, серед яких є унікальна: медаль «Будівничий України». Його ім’я внесено до книги рекордів Житомирщини.

Під час зустрічі учні 3-Б класу (вчитель Носова Н.М.) багато дізналися про життя і творчий шлях поета-лікаря Степана Руданського, про цікаві факти з біографії примножувача духовної спадщини славетного роду – Олексія Боржковського.

Діти читали гуморески, співомовки, байки видатного поета, співали пісні Степана Руданського. А головне, ця зустріч викликала у всіх присутніх почуття гордості за те, що вони належать до спільноти гідних, працьовитих, талановитих людей, таких, як Степан Руданський, Олексій Боржковський і багато інших славетних українців.

 

Джерело: СЗШ №215


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux