Головна  →  Новини  →  24 березня 2017

Для практичних психологів закладі освіти району провели семінар-практикум на тему «Психологічний супровід дітей з неповних сімей» (фото)

Для практичних психологів закладі освіти району провели семінар-практикум на тему «Психологічний супровід дітей з неповних сімей» (фото)

Сім'я є однією з головних цілей кожної людини, оскільки з нею він проводить більшу частину свого життя. Скільки не було б у вас друзів, жоден з них не замінить тепло і спокій, яке дарують рідні. Сьогодні, на жаль, важко когось здивувати таким явищем як неповна сім’я (виховання дитини одним з батьків).

23 березня 2017 року на базі середньої загальноосвітньої школи №35 відбувся семінар-практикум практичних психологів ДНЗ та ЗНЗ на тему: «Психологічний супровід дітей з неповних сімей».

У ході проведення семінару практичний психолог ПНВК ДНЗ-ЗНЗ «ЯМБ» Маріанна Романюк ознайомила присутніх з власним досвідом роботи з означеної теми. Зокрема, працівники психологічної служби розглянула основні проблеми, з якими зіштовхуються неповні сім’ї, проаналізувати можливі причини їх виникнення та особливості подальшого психологічного супроводу дітей, які виховуються одним з батьків.

Під час практичної частини семінару учасники дізнались про алгоритм роботи практичного психолога з сім’єю, яка перебуває на етапі розлучення, а також ознайомились з коментарями психолога щодо надання відповіді на психологічні запити батьків, які трапляються у консультативній практиці.

Підбиваючи підсумки семінару, Наталя Медвідь, методист науково-методичного центру, зазначила, що у розлучених сім'ях дитина отримує психологічну травму, почуття страху, сорому. Тому вважається нормальним надії малюка на відновлення, возз'єднання відносин батька і матері. Дослідження психологічної особливості неповної сім'ї показують, що діти в таких сім'ях схильні до порушень з боку нервової системи, у них знижується успішність у школі, для них притаманна занижена самооцінка.

 

Джерело: управління освіти, молоді та спорту

Перейти до спискуВерсiя для друку