Головна  →  Новини  →  24 березня 2017

У КДМШ №23 відбулася лекція-концерт: «Франц Шуберт до 120-ї річниці від дня народження» (фото)

У КДМШ №23 відбулася лекція-концерт: «Франц Шуберт до 120-ї річниці від дня народження» (фото)

Днями у концертній залі Київської дитячої музичної школи №23 відділу культури та охорони культурної спадщини відбулася лекція-концерт на тему: «Франц Шуберт до 120-ї річниці від дня народження», яка була розрахована на учнів школи різних вікових категорій.

 Прелюдією до творчого заходу стала лекція викладача-методиста, завідувача теоретичним відділом Олесі Сергіївни Баштан, про життєвий і творчий шлях одного з найвидатніших композиторів-романтиків ХІХ сторіччя Ф. Шуберта. Різноманітний стислий коментар налаштовував і допомагав усім присутнім згадати відомі та краще сприйняти малознайомі твори видатного композитора.

У концерті прозвучали вокальні та інструментальні твори Ф. Шуберта: «Ave Maria», «Блаженство» сл. Хьольті, «До музики», «Посвята» сл. Ф. Рюккерта, «Серенада» сл. Л. Рельштаба, «Баркарола» сл. Штольберга, два вальси (As-dur та Adur), «Музичний момент» (f-moll), «Скерцо» (B-dur), соната №1 D-dur (І ч) у виконанні учнів вокально-хорового відділу: сестер Адріани та Мідеї Наруцьких, Лисак Каріни, Бекало Вікторії, Лоб Крістіни; фортепіанного відділу; Біллєр Аліни, Білька Владислава, а також викладачів школи: Тетяни Володимирівни Стефанишиної, Яніни Іванівни Васильчик, Галини Володимирівни Хрустевич, Марії Олександрівни Логвін та концертмейстерів Бели Володимирівни Бондар і Ольги Володимирівни Кириченко.

Концертні номери дітей підготували викладачі вокального-хорового і фортепіанного відділів школи: Тетяна Володимирівна Стефанишина, Ірина Павлівна Дворніченко, Анна Олександрівна Бородіна. Справжнім музичним дарунком для усіх присутніх став виступ соліста Національного Будинку органної та камерної музики України Олега Чорнощокова, який виконав пісні «В путь», «Ранковий привіт» і «Мисливець» з вокального циклу «Прекрасна мельниківна» на сл. В. Мюллера у супроводі викладача теоретичного відділу Ірини Володимирівни Дьяченко.

У концертній залі панувала тепла атмосфера, слухачі схвальними, захопленими оплесками вітали і юних артистів, і майстрів мистецтва, дарували квіти та слова вдячності адміністрації та викладачам школи.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку