Головна  →  Новини  →  23 березня 2017

В підлітковому клубі «Авіатор» провели змагання зі спортивної акробатики

В підлітковому клубі «Авіатор» провели змагання зі спортивної акробатики

18 березня 2017 року в підлітковому клубі «Авіатор» (м. Київ, вул. Підлісна, буд.3) ЦСПК «Спорт для всіх» Святошинського району м. Києва були проведені змагання зі спортивної акробатики. Змагання проводилися з метою формування у дітей та підлітків сили, фізичної краси, витривалості, спритності, сміливості, а також підготовки до Чемпіонату м. Києва зі спортивної акробатики.

У відкритті змагань взяли участь: директор ЦСПК «Спорт для всіх» Олександр Шевченко, заступник директора Алла Ткаченко, представники команд «Авіатор» та «Гетьман». Під час урочистої частини, а також у перервах між виступами спортсменів, свої таланти демонстрували дитячі колективи «Belly-Bens» та Київський Театр Моди.

У програму змагання входили акробатичні стрибки дівчат та хлопчиків. У кожному виді програми спортсмени виконували по 3 обов’язкових і 1 одну довільну вправу. Всього у змаганнях взяли участь 70 спортсменів.

Виступи спортсменів оцінювалися за системою прийнятою в спортивній акробатиці: зовнішній вигляд спортсмена; техніка виконання вправ спортсмена. Головний суддя змагань – майстер спорту зі спортивної акробатики Ольга Лигіна.

З захопленням спостерігали за виступами юних спортсменів батьки та жителі мікрорайону, адже спортивна акробатика – це видовищний, захоплюючий, красивий вид спорту. До речі, далеко не всі глядачі уявляють собі, який довгий і складний шлях спортсмена від тренувального залу до арени змагань. Дуже нелегка праця стоїть за короткими секундами виступів на змаганнях; сотні, тисячі разів повторюються на тренуваннях одні й ті ж рухи, одні й ті ж комбінації. Причому тренуються не тільки м'язи, але й воля.

За результатами змагань переможцями по віковим категорія стали:

учасники 5 років:

учасники 6 років

І місце - Маценко Аріна,

І місце - Красуля Аліса, Дранік Аліна

ІІ місце - Хмельницька Крістіна

ІІ місце - Юнченко Марія

ІІІ місце - Прокопчук Орина

ІІІ місце - Шалабко Вероніка

учасники 7 років:

учасники 8 років:

І місце - Крилова Марія

І місце - Хоменко Агата

ІІ місце - Панащук Емілія

ІІ місце - Найченко Марина

ІІІ місце - Колод Марія

ІІІ місце - Найченко Катерина

учасники 9-10 років, дівчата

Учасники 9-10 років, хлопчики

І місце - Остапенко Дарина

І місце - Малиняк Дем’ян

ІІ місце - Шаповал Аліна

ІІ місце - Яцехевич Марк

ІІІ місце - Білоус Марина

ІІІ місце - Скульбіда Даніїл

Призери та переможці змагань були нагороджені грамотами та медалями управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА.

Спортивна акробатика входить до складу Української федерації гімнастики. Наші спортсмени, ось уже протягом 15 років, щорічно беруть участь в міжнародних змаганнях і виборюють там нагороди різного ґатунку. Тож побажаємо, щоб наші чемпіони та призери, теж вийшли у майбутньому на доріжку чемпіонів!

 

Джерело: ЦСПК «Спорт для всіх»

Перейти до спискуВерсiя для друку