Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У СЗШ №206 відбувся конкурс «Україночка – 206» (фото)

Опубліковано 17 березня 2017 року о 12:18
фото

Від Тарасового дня вирує-виграє у середній загальноосвітній школі № 206 імені Леся Курбаса Тиждень рідної мови та літератури.

От і 16 березня відбувся великий конкурс «Україночка – 206», у якому взяли участь по одній представниці з кожного 5-7 класу.

Юні україночки представляли свій клас у різноманітних номінаціях. Загалом конкурс мав на меті поглибити етнографічні та фольклорні знання дівчаток, виявити їх інтелект та патріотизм.

Парад учасниць відбувся під супровід дівочого гурту «Веселка», який виконав пісню про українок. Як у пісні, кожна з учасниць справді була схожа на розквітлу квітку:

5-А клас – Крук Єлизавета

5-Б клас – Ісламова Антоніна

5-В клас – Старунська Катерина

6-А клас – Микитенко Олександра

6-Б клас – Антоненко Марія

6-В клас – Бузинна Ольга

7-А клас – Кравчук Наталія

7-Б клас - Гречка Катерина

7-В клас – Трохименко Евеліна

7-Г клас – Токар Марина

У привітанні кожна з дівчат розповіла, чому вважає себе українкою, як дорожить своїм ім’ям. Особливо зворушливими були розповіді Марії Антоненко та Ольги Бузинної. Їм присудили по додатковому балу від журі.

Наступний етап змагання виявив творчі здібності учасниць, їх уміння співати, танцювати, декламувати. Контемп від Олександри Микитенко та Марини Остапенко був вражаючим.

Одним з найяскравіших конкурсних завдань було представлення українського національного вбрання. І представляли дівчата національні строї різних регіонів України, розповідали про традиційні кольори, візерунки особливі оздоби. А Наталка Кравчук розповіла і про український вінок, символіку квітів у ньому. ЇЇ танцювальна композиція дуже сподобалась усім присутнім.

А який же етнографічно-фольклорний конкурс без маминої пісні?! Перша пісня кожного з нас – це мамина колискова. От і дівчата намагалися відтворити багатство колискових пісень і ними «заспокоїти» ляльку-дитину. Ніжною, лагідною вийшла колискова у Марини Токар (7-Г клас). А учитель української мови та літератури Блізніченко Ольга Андріївна провела майстер-клас «Українські забавлянки».

Ознакою того що дівчина стає господинею, є пов’язування хустки. І наші дівчата виявили себе у цьому вмінні: як тільки не вив’язували вони свої хустки з ріжечками, з окрайцем, поважно, чепурненько. Кожна виявила свій смак у цій справі.

А наступним кроком були фотовікторини: пізнати господарське начиння – рогач, рубель, калиту, коралі, ляльку-мотанку тощо. А ще пізнати краєвиди рідної Україна. Учасниці ніби побували у мандрівці у Кам’янці-Подільському, Хотині, на Говерлі, на березі Синевіру.

Завершальним був конкурс «Господиня» – адже здавна українці славляться гостинністю, щедрістю столу. От і наші господині не тільки розповідали про всесвітньовідомі національні страви, особливості їх приготування, але й почастували присутніх варениками, дерунцями, пампушками, узваром.

Непросто було і журі: окрім двох основних номінацій, кожна з учасниць посіла призове місце у номінаціях: «Талант 206», «Хранителька традицій», «Вправна господиня», «Народний модельєр», «Берегиня 206».

А переможцями всього конкурсу стали:

-         «Україночка 206» – Кравчук Наталія (7-А клас)

-         «Панна глядацьких симпатій» – Микитенко Олександра (6-А клас)

Особливо хочеться подякувати організатору конкурсу Блізніченко О.А., батькам та класним керівникам.

Упевнені, що усі уміння, навички, знання, здобуті учасницями, справді знадобляться їм у житті, справді засвідчать, що наші дівчатка таки україночки, якими багата рідна Україна.

 

Джерело: СЗШ №206.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux