Головна  →  Новини  →  16 березня 2017

У СЗШ № 140 пройшла декада української мови та літератури (фото)

У СЗШ № 140 пройшла декада української мови та літератури (фото)

З 27 лютого по 10 березня 2017 року у СЗШ № 140 проходила декада української мови та літератури.

Декада розпочалася з оформлення літературних газет, плакатів, присвячених пам’яті Т. Шевченка серед учнів 8-10 класів.

Протягом цих днів було проведено ряд заходів. Це і шкільний конкурс на краще прочитання поезій Т. Шевченка серед учнів 5-10 класів; учитель Брижата Н.І. з учнями 7-8 класів переглянули документальний кінофільм «Т. Шевченко – Заповіт»; організовано зустріч з українським письменником, членом спілки письменників України Самойленком А.П., який прочитав свої нові поезії, представив нову книгу, провів бесіду з учнями; проведено урок-семінар «Мистецька спадщина Т.Г. Шевченка» для учнів 8-9 класів; учителем Брижатою Н.І. проведено брейн-ринг серед учнів 7-х класів за темою «Чи знаєш ти Т. Шевченка ?»; учителями Сидоренком М.Д., Брижатою Н.І., Троцько Г.А. підготовлено і проведено літературно-музичну композицію до Дня пам’яті Т. Шевченка.

Проведення декади української мови та літератури дало можливість учням більше познайомитися з життєвими віхами, мистецькою, поетичною спадщиною поета Т.Г. Шевченка.

Кафедра вчителів приклала багато зусиль, щоб донести до своїх вихованців, яке значення має творчість Т. Шевченка не тільки в українській літературі, а й у світовому контексті.

 

Джерело: СЗШ №140.

Перейти до спискуВерсiя для друку