Головна  →  Новини  →  15 березня 2017

Іверська ікона Божої Матері буде захищати наших бійців на сході країни

Іверська ікона Божої Матері буде захищати наших бійців на сході країни

Велика подія відбулась 15 березня в місті Вишгород, де пройшла передача Іверської ікони Божої Матері, яку було привезено з Афону для пересувної військової каплиці, що сьогодні від’їжджає до зони АТО Прийняв святиню військовий капелан, настоятель Свято-Михайлівської парафії Святошинського району м. Києва протоієрей отець Роман Борис, який буде правити служби в пересувній каплиці. Саме йому належить ідея створення такої каплиці і він її втілив в життя.

«Немає сильнішої молитви, ніж та, яку мати промовляє за своїх дітей. Святі отці називали Богородицю новою Євою, благодатною Матір’ю роду християнського. А тому й надія на Її материнське заступництво – це наша допомога серед бурхливих хвиль життєвого моря. Моя свята місія допомогти нашим бійцям, укріпити їх дух і віру, наставляти їх на шлях істини», - говорить отець Роман.

Голова Синодального управління військового духовенства Української Православної церкви Київського Патріархату митрополит Іоан (Яременко) прочитав акафіст Покрову Божої Матері та відслужив молебень за Україну. Іверська ікона Божої Матері, на честь знайдення чудотворного образу на горі Афон у XI столітті, прославилась великою кількістю чудес.

Участь в богослужінні взяли благочинний Святошинського та Голосіївського районів міста Києва протоієрей, настоятель парафії на честь Казанської Ікони Божої Матері отець Валерій Семанцо та начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Святошинської РДА Ірина Романенко.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку