Головна  →  Новини  →  15 березня 2017

Вокальний ансамбль «Київські соловейки» КДМШ №29 виступив у Київському Національному музеї «Чорнобиль» (фото)

Вокальний ансамбль «Київські соловейки» КДМШ №29 виступив у Київському Національному музеї «Чорнобиль» (фото)

Вихідними днями у Київському Національному музеї «Чорнобиль» відбулася урочиста церемонія відкриття Міжнародної виставки «Окіагарі-кобоші для Фукушіми: солідарність від України», у якому взяв участь дитячий вокальний ансамбль «Київські соловейки» Київської дитячої музичної школи №29 відділу культури та охорони культурної спадщини (керівник Марія Мороз, концертмейстер Вадим Колосок)

Захід проходив за підтримки Посольства Японії в Україні, Київської міської державної адміністрації та Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського.

На прохання японської сторони, які запросили колектив, ансамбль виконав пісню «Хава на саку» («Квіти квітнуть») японською мовою. Автор слів пісні Йоко Канно народився саме у тих японських землях, які найбільше постраждали внаслідок руйнівного Великого Східнояпонського землетрусу та цунамі  2011 року.

Довідково: Дитячий вокальний ансамбль «Київські соловейки»,  відомий далеко за межами України. Ансамбль тричі  виступав з благодійними концертами у Японії, як у великих містах (Токіо, Осака, Кіото, Хіросіма) так і у невеличких містечках та селищах. Завдяки цим концертам японськими благодійними організаціями були зібрані кошти та закуплені медикаменти для  кількох київських лікарень, де проходять лікування учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалі від її наслідків – діти та дорослі. В репертуарі колективу є  твори японських авторів, а також українські пісні, перекладені японською мовою.

Перейти до спискуВерсiя для друку