Головна  →  Новини  →  13 лютого 2017

Тиждень зарубіжної літератури та російської мови в СЗШ №215 (фото)

Тиждень зарубіжної літератури та російської мови в СЗШ №215 (фото)

З 06 по 10 лютого 2017 року в СЗШ № 215 пройшов Тиждень зарубіжної літератури та російської мови, в якому брали участь учні 5-10-х класів.

Урок-змагання з російської мови «Путешествие по календарю» для учнів 5-А класу підготувала і провела вчитель Орлянська В.Г.. Діти виразно декламували вірші російських поетів про природу, а також власні, розвивали усне монологічне мовлення, ділились враженнями від прочитаних віршів. Найкращими читцями визнано Грушу В., Півнєву С. та Кравченко Д..

Учителі Орлянська В.Г. та Павлова С.В. провели з учнями 8-А класу вікторину «Язык мой – друг мой». Учні вчились замислюватись над етимологією слів, щоб уживати їх доречно, заглиблюватись у «глибокі корені», визначали лексичні значення застарілих та сучасних слів, розвивали мовлення. Найкращі знання та кмітливість показали Охтень В., Прихно Д., Валинкевич В., Нехай Л., Канило А., Гончарова К..

9 лютого учні 9-х класів стали учасниками мовознавчого усного журналу «В мире пунктуации», під час якого вони поглиблювали знання про розділові знаки: історію їх виникнення, стародавні назви, вчились ставити коми, користуючись не тільки правилами, а й мовним відчуттям. Найактивнішими учасниками стали Фарбун Д., Поддимай Д., Лащенко Д., Єфіменко О..

Учитель Орлянська В.Г. разом зі своїми п’ятикласниками підготувала для учнів початкової школи (1-А та 1-Б кл.) виставу за казкою «Ріпка». Попроцька А. (Бабка), Кравченко Д. (Дідка), Пономарь І. (Онучка), Кондрашов І. (Жучка), Півнєва С. (Кішка), Глембоцький С. (Мишка), Груша В., Буханевич А., Михайлова Д. (овочі), Карпенко А. (автор) виявили справжній акторський талант, донісши до вдячних глядачів головну думку казки:

Всі разом ми потрудились,

І багато наморились.

Гуртом ліпше дідька бити,

А не те, щоб це зробити!

8 лютого відбувся позакласний захід, присвячений Дню святого Валентина, який назвали «Любовь – это серце всего».

У літературно-музичній композиції, яку підготували вчителі кафедри російської мови та зарубіжної літератури Павлова С.В. та Орлянська В.Г., взяли участь учні 8-10-х класів.

Гості заходу прослухали низку поезій відомих і незнайомих авторів: О.С.Пушкіна, В.Шекспіра, С.О.Єсеніна, В.Тушнової, І.Снєгової, І.Уткіна у виконанні Любич А., Грицай А., Груші В., Годзевич К., Лисюченко С., Мхоян Н., Шкітіна Р., Грицюка В., Мельника Я., Опанасенка А., Кизима В., стали свідками суперечки Ангела і Люцифера (Канило А. та Павлюченко Б.) про природу кохання. Пронизливу мелодію кохання виконала Поддимай Д..

10 лютого С.В.Павлова провела захід з популяризації читання для 5-х класів «Читання – краще навчання». Діти дізнались про те, як багато в оточуючому світі пов’язано з книгою. Вони побачили фото з архітектурними пам’ятниками книзі та з вуличними скульптурами, присвяченими книгам, фонтанами  у вигляді книг, з’ясували, що сучасні комп’ютерні технології, арт-об’єкти та реклама також сприяють популяризації читання. І наостанок учні переглянули короткометражний мультфільм «Фантастичні літаючі книги містера Морріса Лессмора», який отримав премію американської академії Оскар у 2012 році.

Стінгазети, малюнки та плакати цього року були посвячені темі кохання в літературі.

 

Джерело: СЗШ №215

Перейти до спискуВерсiя для друку