Головна  →  Новини  →  25 січня 2017

«Відкрився птахам, людям і рослинам». Центральна районна бібліотека ЦБС «Свічадо» презентує до 80-річчя від дня народження Євгена Гуцала

«Відкрився птахам, людям і рослинам». Центральна районна бібліотека ЦБС «Свічадо» презентує до 80-річчя від дня народження Євгена Гуцала

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Він приніс із собою багато сонця, чистого неба, простору, живого різноголосся природи, запахущої землі, а водночас і високих почуттів, душевного тепла, людського милосердя»
Анатолій Шевченко

У січні виповнилось 80 років від дня народження видатного українського письменника, журналіста, кіносценариста Євгена Пилиповича Гуцала; його творчість добре знана та відома широкому колу читачів, твори письменника вивчають на уроках української літератури у 5-6 класах. З нагоди дня народження письменника днями у Центральній районній бібліотеці ЦБС «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини відбулась літературно-біографічна година. Цікаву інформацію про життєвий і творчий шлях письменника підготувала для учнів 6-в класу Спеціалізованої школи ім. О. Гончара № 76 бібліотекар І категорії Олена Володимирівна Лисогор.

Присутні на заході дізнались цікаві факти із творчого життя письменника. Особливе місце у творчості Євгена Гуцала посідали діти. Син учителів, сам за фахом учитель, письменник дуже тонко відчував чистий світ дитинства, коли мала людина дошукується відповідей на силу-силенну запитань. Він сам вглядається у світ дитячими очима, бачить його загадковим, чистим, люблячим чи жорстоким і немилосердним. Але в серці письменника живе дитяча віра в те, що добра на землі більше, а світ створений так, що завжди знайдеться хтось, хто допоможе – мабуть тому значна частина творчого доробку Євгена Пилиповича це твори для дітей серед яких «Олень Август» (1965), «З горіха зерня» (1969), «Дениско» (1973), та книжки удостоєні Шевченківської премії – «Саййора» (1980), «Пролетіли коні» (1984). Євген Пилипович автор понад 200 оповідань, основною темою яких є захист тендітних паростків добра від бездуховності, морального зубожіння та зла.

Шановні користувачі! У читальній залі бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Чарівна сила таланту Євгена Гуцала». Запрошуємо Вас на перегляд (бульвар Р. Роллана, 13-в).

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку