Головна  →  Новини  →  23 листопада 2016

Зустріч учнів СЗШ № 215 з талановитою дитячою письменницею Євгенією Пірог (фото)

Зустріч учнів СЗШ № 215 з талановитою дитячою письменницею Євгенією Пірог (фото)

Учні 2-Б класу СЗШ № 215 (вчитель Ніканоркіна Н.М.) є вірними друзями і шанувальниками Центральної бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва. 22 листопада вони вкотре завітали до книжкової світлиці для зустрічі з незвичайною людиною – талановитою дитячою письменницею Євгенією Пірог («Казкарка Джинні»).

Письменниця – авторка й кураторка цілої низки дитячих проектів, спрямованих на популяризацію української книги:

«Срібна книга» - великоформатна рукотворна ілюстрована художня книга, що створювалась наживо. Співавтори - 360 дітей та 60 дорослих. Національний рекорд України, 2012; 

«Казковий гопак» - наймасовіший казковий гопак з літературними персонажами, танцювально-літературний флешмоб, виконаний у декількох містах одночасно. Національний рекорд України, 2013;

«Добро-дій» - міжнародний мистецько-соціальний проект, рукотворна книга та веб-сайт ілюстрованих сторінок-історій про добро і добрі справи. 1070 авторів з 16 країн світу, 50 міст та сіл України. Національний рекорд України, 2015. 

«Книжкова райдуга» - кольорові фантазійні книжки-вигадки, що створили учасники книжкової виставки в Українському Домі за участі бібліотек, письменників, видавництв.

Євгенія Пірог – авторка книжок для дітей «Мрії збуваються. Казкова історія, яку розповів Різдвяний Янгол», «Хлопчик Вітерець та Золота Планета», казок «Подорожі пані ТелеВежі», «Солодкі казки», «Дракошка Явдошка» та інших. Записала цикл авторських радіопрограм «Реальні Мрійники» за участі відомих письменників та митців. За сценаріями Євгенії Пірог поставлено кілька вистав.

Маленькі читачі СЗШ № 215 із захватом спілкувалися з письменницею і, маємо надію, надовго збережуть у своїх серцях найголовніше правило Євгенії Пірог: «Мрійте щиро та посміхайтесь мрійливому світові!»

Подібні зустрічі з українськими митцями слова є надзвичайно важливими для прищеплення дітям культури читання. За словами Президента Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександра Афоніна «саме вони, нинішні дітлахи, у випадку активного їх залучення до читання будуть тією освіченою, культурною, інтелектуальною силою, яка збудує нову цивілізовану українську державу».

 

Джерело: СЗШ №215

Перейти до спискуВерсiя для друку