КМДА Київська міська державна адміністрація


28 вересня 2016

Студентська наука відкриває європейські кордони (фото)

Студентська наука відкриває європейські кордони (фото)

У рамках імплементації Закону України «Про вищу освіту» (розділ XIII Міжнародне співробітництво, Ст. 75 Основні напрями міжнародного співробітництва у сфері вищої освіти та інтеграції системи вищої освіти до світового освітнього простору), студенти Київського університету права НАН України взяли участь у захисті наукових робіт у Республіці Угорщина. Плідні міжнародні зв’язки між КУП НАНУ та іноземними інституціями, започатковані ректором, професором Юрієм Бошицьким, активно розкривають нові перспективи перед студентами вишу. Нещодавно делегація студентів університету на чолі з ректором взяла участь у конкурсному проекті з питань захисту персональних даних та прозорості повноважень органів державної влади. Захист наукових студентських робіт відбувся в офісі доктора Аттіли Петерфалві, президента Національного комітету захисту персональних даних та питань свободи інформації в присутності поважної компетентної комісії.

Під час візиту студенти мали можливість зустрітись із Головою Конституційного Суду Угорщини, Омбудсменом Угорщини та іншими посадовцями урядових структур Республіки Угорщина. Досвід спілкування сприятиме вивченню дисциплін міжнародного права, оскільки студенти навчаються за спеціальністю «Міжнародне право». Екскурсії до Академії наук, Парламенту Угорщини – все це глибоко вразило членів делегації Київського університету права НАН України.

У рамках загальноуніверситетського проекту «Кроки до прекрасного», що діє під патронатом ректора Юрія Бощицького, делегація ознайомилася із перлинами історично-архітектурної спадщини Угорщини, її неповторною природою, місцевими традиціями та звичаями. Гарним прикладом для студентів як України, так і Угорщини став ректор КУП НАНУ, професор Юрій Бошицький, який сприяв перекладу з угорської та англійської мов після відкритої лекції Аттіли Петерфалві, почесного доктора Київського університету права НАН України.

Отже, грунтовні знання, надані університетом, сприяють, тому, що студентська наука відкриває кордони для успішної молоді.

 

Джерело: КУП НАНУ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.