Головна  →  Новини  →  28 вересня 2016

У СШ №196 відбувся майстер-клас в рамках Всеукраїнського проекту «Я можу врятувати життя»

У СШ №196 відбувся майстер-клас в рамках Всеукраїнського проекту «Я можу врятувати життя»

27 вересня 2016 року у спеціалізованій школі № 196 відбувся майстер-клас для учнів школи, проведений інструкторами проекту «Я можу врятувати життя», ініційованим Всеукраїнською спілкою парамедиків разом з Українським фондом здоров'я під патронатом дружини Президента України – Марини Порошенко.

Мета проекту: навчити школярів основам надання першої медичної невідкладної медичної допомоги. Цей проект реалізується за офіційної підтримки Міністерства охорони здоров'я України.

У майстер-класі працювало 60 учнів школи. Навчання містили інтерактивну лекцію та практичні заняття з відпрацюванням навичок серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, звільнення дихальних шляхів від стороннього тіла та інших, необхідних для надання першої невідкладної медичної допомоги, ситуацій. В межах занять учні школи змагалися, хто краще і швидше надасть першу медичну допомогу. Одержані на майстер-класі знання і вміння реально можуть врятувати життя, а тому серед учасників проведеного дійства не було пасивних і байдужих, адже для того, щоб впевнено заявити світові «Я можу врятувати життя», кожному треба багато знати і вміти, бути сміливим і виваженим, динамічно приймати рішення, мужньо витримувати складності надзвичайних ситуацій, не боятися відповідальності за свої дії та рішення. Це все приходить до кожного із серйозною підготовкою та глибокими знаннями.

 

Джерело: СШ № 196

Перейти до спискуВерсiя для друку