Головна  →  Новини  →  27 вересня 2016

До 260-річчя від дня народження видатного композитора Вольфганга Амадея Моцарта Київська дитяча школа мистецтв № 8 презентувала лекцію-концерт

До 260-річчя від дня народження видатного композитора Вольфганга Амадея Моцарта Київська дитяча школа мистецтв № 8 презентувала лекцію-концерт

26 вересня у Київській дитячій школі мистецтв № 8 (директор Федченко В.І.) відділу культури та охорони культурної спадщини проведено лекцію-концерт «Присвята великому Моцарту» з нагоди 260-річчя від дня народження видатного австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта, якого вважають одним з найгеніальніших музикантів в історії людства.

Мистецький захід відбувся в рамках музичного лекторію «Музика для всіх», автором і ведучим якого є викладач-методист школи мистецтв Борис Антонович Приймак. Цікаву та змістовну лекційну частину супроводжувало майстерне та натхненне виконання фортепіанних творів геніального композитора, яке не залишило нікого байдужим в концертній залі, неначе сам Вольфганг Моцарт через свою яскраву, сонячну, світлу музику розмовляв з глядачами про те, як він жив, про що мріяв.

До відома: за два століття про В. А. Моцарта створено більше 12000 книг. Але все його життя і творчість важко охарактеризувати в повному обсязі. Творчість Вольфганга Амадея Моцарта вражає своєю багатогранністю. За неповних 36 років світовий геній створив понад 600 музичних шедеврів у всіх жанрах та формах, що існували в його епоху.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини.

Перейти до спискуВерсiя для друку