Головна  →  Новини  →  29 серпня 2016

Рекомендації щодо дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів

Рекомендації щодо дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів

Щороку на території України мешканці виявляють тисячі вибухонебезпечних предметів. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 5 тис. 578 виїздів, в ході яких вилучили та знешкодили 40 тис. 563 вибухонебезпечних предмети, у тому числі 324 авіаційних бомби.

«Найгарячіший» період для піротехніків – тепла пора року. Адже саме з весни по осінь люди найбільш часто виходять на природу та займаються земельними роботами. І під час прогулянки лісом чи порання на власному городі громадяни можуть виявити уже іржавий від часу металічний предмет, який несе в собі небезпеку для життя.

Аби подібна знахідка не завершилася трагедією, громадянам слід бути дуже обережними й неухильно дотримуватися основних правил безпеки. Так, якщо Ви побачили в землі чи у траві підозрілий предмет, у жодному разі не чіпайте його. Тим паче не намагайтеся самостійно розібрати боєприпас, оскільки Ваші дії можуть спровокувати вибух. Замість цього огородіть місце знахідки, щоб інші люди усвідомлювали небезпеку, й повідомте про виявлений ВНП до Служби порятунку за номером « 101». Пам’ятайте, що небезпечні знахідки вилучаються та знищуються підриванням на спеціально відведених полігонах виключно фахівцями-піротехніками

Пам’ятайте: якщо ви  виявите вибухонебезпечні предмети, то для запобігання нещасних випадків не можна їх торкатися, оскільки такі дії несуть загрозу життю.

Джерело: Святошинське РУГУ ДСНС України у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку