Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У бібліотеках ЦБС «Свічадо» пройшов комплекс заходів до Дня незалежності України - «Розквітає пишний цвіт калини»

Опубліковано 25 серпня 2016 року о 15:18
фото

24 серпня Україна святкувала 25 років своєї незалежності. Цього дня в місті Києві відбулося проведення урочистостей за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, представників української діаспори, громадських об'єднань і релігійних організацій, діячів науки і культури. Святкові заходи пройшли і в бібліотеках ЦБС «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини.

Історія здобуття Україною незалежності надзвичайно складна і довга і знати її – це наш обов’язок. В читальному залі бібліотеки ім. О. Герцена до уваги користувачів оформлено стенд «Розквітає пишний цвіт калини!», на якому експонуються цікаві сучасні книги й статті з історії нашої держави, авторські книги про хронологічний розвиток подій, інформацію про історичних постатей, які відіграли значну роль на шляху здобуття незалежності України.

Зберегти незалежність, збудувати міцну державу – наш святий обов’язок перед попередниками, які були корінням, джерелом української державності, які залишили нам у спадок любов до Батьківщини, вивірені часом і випробуваннями кращі риси народної душі, національного характеру. Ось чому, працівники бібліотек приділяють велику увагу популяризації літератури з історії української державності.

В Центральній районній бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Незалежна Україна: портрет нового часу». Для користувачів бібліотеки ім. О.Блока організовано книжкову виставку - панораму до Дня незалежності України «В нас єдина мета, Україна свята, нездоланна ніким і ніколи». В бібліотеці ім. Махтумкулі розгорнуто книжкову виставку «Самостійній Україні - жити у віках», в бібліотеці «Джерело» відбувся інформаційний огляд літератури «Символи яскраві і святі».

Бiблiотека для дiтей «Книжкова свiтлиця» запропонувала користувачам перегляд виставки-подiї «Ми дiти твої, Україно!», книжкову мегавиставку «Вiтчизно свята - дорога Україно, для кожного з нас ти у свiтi – єдина» та перегляд лiтератури «Щоб стала вiльна й сильна Україна, ми скажемо усi разом: «Нi – вiйнi».

З нагоди святкування 25-ї річниці Дня Незалежності України в читальному залі бібліотеки ім. Махтумкулі цікаво пройшла історична година «Є найсвятіше слово на землі. Одне. Високе. Світле: Україна!», на якій працівники бібліотеки ім. Махтумкулі розповіли історію незалежності України «Незалежність: як це було». Дуже цікаво відбувся огляд літератури «Шляхом національного відродження» в бібліотеці ім. Н.Рибака, огляд літератури «Живи і процвітай, моя Україно» в бібліотеці «Джерело» та бібліоекскурс «Живи, Україно, прекрасна і сильна» в бібліотеці ім. В. Стефаника.

Жвавий інтерес до історії України визвала у дітей інформаційна ініціатива «Україна – це ти! Україна – це я! Незалежна і вільна державо моя!» в бібліотеці «Книжкова світлиця», тематична бесіда «Розповідь про могутню державу» в бібліотеці ім. М.Дубова та бібліотечні мандрівки «Земля моя – земля моїх батьків» в бібліотеці «Промінець».

Шановні користувачі! Раді бачити Вас в стінах наших бібліотек.

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux