Головна  →  Новини  →  25 серпня 2016

Санаторно-курортне оздоровлення дітей

Санаторно-курортне оздоровлення дітей

Санаторно-курортне лікування дитини є важливою ланкою реабілітаційного процесу. На цьому постійно наголошують лікарі-педіатри КНП «ЦПМСД»№2 Святошинського району м. Києва (вул. В. Кучера, 5 та Симиренка, 38) в бесідах з батьками маленьких пацієнтів, що за станом здоров’я належать до диспансерної групи або до категорії дітей з особливими потребами.

Як правило, більшість батьків асоціює санаторно-курортне лікування з відпочинком, відповідно планує його на літній період.

Однак батьки мають знати, що дитина проходить відновлювальне лікування  в кілька етапів, одним з яких є спеціальний курс лікувальних заходів та процедур, який дитина може отримати тільки в спеціалізованому санаторії, де працюють фахівці з багаторічним досвідом роботи саме за профілем відповідного санаторного закладу.  Таких процедур дитина не отримає на пляжі чи в розважальному центрі, ні в літньому оздоровчому таборі. Оскільки рецидив може статися будь-якої пори року, то і лікування в санаторії не обов’язково має припадати на літні місяці.

 На жаль, іноді трапляються прикрі випадки, коли батьки не усвідомлюють важливості санаторного лікування (наприклад, на бальнеологічних курортах, таких, як Трускавець) саме через невідповідну, з їхнього погляду, пору року. Тим самим вони позбавляють дитину можливості скористатися кліматичними умовами курортної місцевості, закріпити результати лікування та поліпшити стан дитини, пригнічений хворобою,  стимулювати захисні сили організму, вдосконалити його адаптаційні можливості.

Шановні батьки, не дивуйтеся, якщо лікар запропонує вам,  путівку на вересень-жовтень чи на зимові місяці.

Бажаємо доброго здоров’я Вашим дітям!

Юний пацієнт ділиться з лікарем-педіатром позитивними враженнями від санаторного лікування в санаторії «Ялинка» взимку 2016 року 

Юний пацієнт ділиться з лікарем-педіатром позитивними враженнями від санаторного лікування в санаторії «Ялинка» взимку 2016 року

Джерело: КНП «ЦПМСД»№2

Перейти до спискуВерсiя для друку